Citronella helpt niets tegen muggen

Lang niet alle middelen tegen muggen werken effectief. Dat blijft uit onderzoek van de Consumentenbond, zo meldt dagblad Metro. Vooral smeerseltjes waarvan wordt gezegd dat muggen door de geur op afstand blijven werken amper
Producten met minder dan 10 procent Deet of Citronella houden de muggen niet op afstand. ,,Veel consumenten denken dat Citronella een goed middel is tegen muggen, maar de wetenschappelijke effectiviteit is niet bewezen’’, zegt een woordvoerder van de Consumentenbond. Sinds kort zijn ook middelen op basis van het minder bekende paramenthanediol (PMD) op de markt. PMD werkt net zo goed als Deet en ligt ook in de winkel onder de naam Citriodiol, de natuurlijke variant van het ingrediënt. ,,Voor kinderen tot zes jaar zijn middelen met Citriodiol veel veiliger dan Deet’’, aldus de woordvoerder.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Niets helpt tegen die beesten.

  Ja, spinnen, ramen dicht en een klamboe allicht een klein beetje.
  Maar niet de huis-tuin-en-keuken-onzin.

  Ben er overigens nog steeds niet uit waarom ze zo luid moeten zoemen. Dat is evolutionair gezien niet logisch.

  • Raymond van Beek

   dat is gewoon omdat god ons straft 😛 eerst zoemt hij je wakker. vervolgens blijf je wakker tot je hem gevonden hebt. dan zie je hem vliegen en lijkt hij te teleporteren. 3 uur later heb je een niet weg te poetsen bloed vlek op je muur. en wallen s`ochtends van alle stres. hiep hiep hoera !!!

   (in antwoord op Genuine_Defector)
 2. Wim

  electrocuteren met een uv lamp biedt uitkomst!

 3. catchit64

  Negeren, jezelf niet druk maken dat helpt.
  Azaron in de buurt om de jeuk te verhelpen, verder niks aan de hand.

Reacties niet toegestaan