Nederlandse wolf blijkt een echte wolf

Er werd op 4 juli een dode wolf gevonden in de polder. Maar was die wolf daar aangereden, of elders en voor de grap in Nederland gelegd? Het grote nieuws is daar: het was een 100% Nederlandse wolf: hij heeft op meerdere plaatsen in de omgeving zijn behoefte gedaan en dat doen dode wolven niet. De Telegraaf meldt dat onderzoekers van Alterra, de Universiteit van Utrecht en Naturalis onder andere daaraan hebben vastgesteld dat de wolf  daar niet voor de grap is neergelegd. Het beest is een bewijs is dat het roofdier na anderhalve eeuw afwezigheid terug is in Nederland.  

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Nu nog een verklaring voor de Bever die in z’n maag zat.

 2. AT

  Ik blijf het een raar verhaal vinden. Even los van of een wolf in een nacht 50-70km kan afleggen, waarom zou hij dat doen door open weiland. Er is daar in die polder amper beschutting. Het lijkt me mooi als de wolf inderdaad terug is, maar één zwaluw maakt nog geen zomer… Volgens mij willen we het ook iets te graag geloven. Kan het niet zo zijn dat deze wolf is ontsnapt ergens, misschien hield een boer hem in gevangenschap?

  • harrr

   >>Er is daar in die polder amper beschutting.d. Er is daar in die polder amper beschutting.<<

   Back to topo les? Vanuit luttelgeest loop je door het bos zo de weerribben in, waar , juist ja, bevers wonen.
   Niet alleen open weiland daar dus.

   (in antwoord op AT)
   • AT

    Ja, en waar komen de wolven vandaan? Duitsland. Als je kijkt naar de luchtfoto’s van NL dan ligt er bar weinig bos tussen Duitsland en Luttelgeest. Ik denk niet dat de wolf van origine uit de Weerribben kwam. Maar het kan inderdaad dat hij een beetje van bos naar bos hopte en uiteindelijk in Luttelgeest uitkwam en dacht: WTF?

    (in antwoord op harrr)
    • harrr

     Inderdaad, is nachtje lopen voor een wolf denk ik vanuit duitsland.
     Daar zal die bever wel verschalkt hebben 🙂
     Die paar bevers in NL zullen wel nageteld zijjn

     (in antwoord op AT)

Reacties niet toegestaan