Groente verwerken in pasta

Onderzoekers hebben weer een nieuwe manier gevonden om groente iets leuker te maken voor je kinderen. De groenten blijven toch een lastig onderwerp voor de meeste kinderen, ze geven toch de voorkeur aan deeg- en vleeswaren. De onderzoekers uit Wageningen hebben daar nu iets op gevonden, we gaan de groenten gewoon verwerken in de pasta. De pasta bestaat voor 20 procent uit gedroogd broccolipoeder. Daardoor bevat 100 gram ‘groentepasta’ net zoveel vitamines en mineralen als 200 gram aan ‘normale’ groenten, de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten. Tevens is het verlies van nutriënten tijdens het koken beperkt en is er voldoende aandacht besteed aan de textuur en smaak van de pasta. Die mag uiteraard niet teveel afwijken van pasta zelf, anders hebben de kinderen het door. Erik van der Linden, hoogleraar bij WageningenUR, geeft aan dat de voedingswaarde (gebaseerd op de hoeveelheid glucosinolaten) zelfs verbetert en dat de sensorische eigenschappen van de pasta acceptabel blijven. Wageningen UR draagt met de ontwikkeling van gezonde voeding voor kinderen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Bron(nen):   Wageningen UR  Foto    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Captain Caveman

    Dat kinderen groenten of andere dingen niet gaar lusten hoort toch gewoon bij het opgroeien en het ontwikkelen van smaak.
    Maar ja, legio ouders die tegenwoordig geen tijd of zin hebben om energie in het opvoeden en opgroeien van hun kind willen steken.
    Dan maar weer prefab eten, wel zo makkelijk…..

Reacties niet toegestaan