Mocht de wereld vergaan dan nemen reuzenratten het over

Ongeveer 5 keer is de planeet al geconfronteerd met de massale uitsterving van soorten, volgens wetenschappers. De laatste keer was 65 miljoen jaar geleden waarna de zoogdieren de aarde bevolkten. Sommige wetenschappers denken dat het moment waarop zoiets opnieuw gebeurt de komende paar eeuwen aanbreekt. Immers, het gaat niet goed met de aarde en honderden soorten zíjn al aan het uitsterven. En na die apocalyptische ramp komen de ratten, verwacht men, die waarschijnlijk enorm in grootte toenemen. Ratten kunnen zich als geen ander in grote gebieden vestigen en daar bovendien overleven, waar het ook is, door hun aanpassingsvermogen. Hun aanpassingsvermogen is zo ontwikkeld dat ze van alle soorten de grootste kans hebben om een grote wereldramp het hoofd te bieden. We hoeven ons nog geen zorgen te maken: gebaseerd op eerdere gebeurtenissen concluderen onderzoekers van de universiteit van Leicester dat de rattenovername over ongeveer 3 tot 10 miljoen jaar zal plaatsvinden. De rattenboodschap komt ook om ons bewust te maken. Hoofdonderzoeker Zalaisiewicz: "we moeten ons realiseren dat de mens heel snel, heel veel aan de planeet verandert. En dat is in de geschiedenis nog nooit eerder gebeurd." Ook onderstreept Zalaisiewicz dat het toekomstbeeld van ratten die alles overleven slechts een theorie van een groep wetenschappers is, die bovendien niet kan worden getest. Dat de ratten heel groot zouden kunnen worden is algemeen aanneembaar, omdat dieren nu eenmaal de ecologische ruimte pakken door middel van evolutie.  

Bron(nen):   Live Science      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  “Ook onderstreept Zalaisiewicz dat het toekomstbeeld van ratten die alles overleven slechts een theorie van een groep wetenschappers is, die bovendien niet kan worden getest.”

  Tja. Zoiets kan je toch niet serieus nemen? Zo’n chaotisch proces als evolutie met bijna oneindig veel mogelijke uitkomsten kan helemaal niet voorspeld worden.

 2. Zmirlap

  De wereld is al overgenomen de Reuzenratten… Kijk maar om je heen, ze zijn overal.

 3. marianne martens

  slimme diertjes door zo te wachten en te observeren

 4. Pietje_Precies

  nou, dan hebben we meteen weer wat te vreten.

Reacties niet toegestaan