Een op de 10 Amerikaanse tieners heeft homo- of biseksuele contacten

Uit een onderzoek onder meer dan 17.000 New Yorkse tieners blijkt dat meer dan 9% homo- of biseksuele contacten heeft (gehad). In Nederland lopen schattingen uiteen van 3 tot 10%.

De resultaten worden gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics. Het artikel gaat vooral in op het feit dat jongeren die homo- of biseksuele contacten hebben ook meer risicovol gedrag vertonen. Ze vrijen vaker onveilig, en hebben daardoor meer kans op SOA's, maar ze zijn ook vaker het slachtoffer van gedwongen seks. Ongeveer een derde van de biseksuele tieners had ooit in hun leven gedwongen seks tegenover 6 % van de heteroseksuele jongens en 16 % van de heteroseksuele meisjes.

Het artikel gaat verder niet in op stigmatisering en geweld tegen homoseksuelen, iets waar  jongeren vaak het slachtoffer van zijn. Daarom zijn HUMAN, Humanistisch Verbond, De Dialoog en het COC gestart met het cross-mediale project ‘Help! Een homo in de klas’. Onderdeel van het project zijn een website en een documentaire die op 13 december 2010 wordt uitgezonden.

Bron(nen):   Reuters Health  Expreszo