Engels KNMI: hele hete zomers zullen heel normaal worden

Volgens de MET-office zullen de komende decennia de zomers in Europa steeds warmer worden en dat geldt zeker voor het westen van Europa, waar Engeland en Nederland toe horen. Een record-zomer als die van 2003 zal vanaf 2040 eerder de norm zijn dan de uitzondering. Die zomer was het in West-Europa uitzonderlijk warm. Dat zal over twintig of dertig jaar niet meer uitzonderlijk zijn, en aan het eind van de eeuw zal de zomer van 2003 zelfs relatief koel zijn. Velen zullen dat vooruitzicht mogelijk toejuichen, maar er was in de zomer van 2003 ook een sterftegolf onder mensen met een zwakke gezondheid; er stierven in Europa 20.000 mensen van de hitte.  Er begonnen problemen te ontstaan met de watervoorziening. Ook de winters veranderen van karakter. De afgelopen winter was volgens de MET een voorbode van wat normaal zal worden. Relatief hoge temperaturen en veel neerslag.  

Bron(nen):   Daily Telegraph      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Er stierven 20.000 mensen meer op de 700.000.000. Statistisch gezien kan ik mij moeilijk voorstellen of het significant is. Denk het niet. Geneuzel dus.

 2. Vogelbeest

  Als je dood gaat aan 2 weken 35C dan lijkt het me zeer aannemelijk dat je anders 3 maanden later toch gegaan zou zijn. Zijn er ook cijfers van verminderde sterfte ná hittegolven?

 3. Edward_II

  Hmmm, weerparagnosten die zich met klimaatkunde bemoeien. What’s next, een tuinman die voorspelt hoe de tuin van de buren er over 30 jaar uit zal zien?

 4. De Staatsburger

  Niemand kan de toekomst voorspellen, en weermannen al helemaal niet.

  • Pietje_Precies

   ja lachen, een week vooruit voorspellen is al te lastig, maar wel roepen dat het over dertig jaar heet is…..

   (in antwoord op De Staatsburger)
   • André Somers

    Er is nogal een verschil tussen het voorspellen van het weer, en het voorspellen van het klimaat.

    (in antwoord op Pietje_Precies)
    • Pietje_Precies

     ja, het eerste is nog een beetje te doen als het niet langer is dan over een periode van een week. Klimaatvoorspellingen zitten er al >10 jaar ruim naast.

     (in antwoord op André Somers)
 5. Tegendraads

  De opwarming van de aarde: Dé oplossing voor het vergrijzingsprobleem. (ja wel een beetje cynisch inderdaad)

  • marianne martens

   het zou een goede oplossing zijn voor alle mensen. Alleen zou er een scheiding behoren te worden gemaakt tussen de mens en de 650-1 biljoen andere soorten, zodat de planeet kan herstellen.

   (in antwoord op Tegendraads)
 6. marianne martens

  Vorig jaar werd er door het Engelse KNMI ook al een hete zomer voorspeld. Gelukkig niet gebeurd.Het KNMI, Weeronline, Buienrader zijn behoorlijk goed in voorspellen, vooral als je de kaarten van Europa bekijkt.

Reacties niet toegestaan