Eet minder rood vlees. Het veroorzaakt kanker

Voedingsdeskundigen van de Britse overheid roepen het volk op minder rood vlees te eten. Rood vlees bevat namelijk stoffen die in wetenschappelijk onderzoek in verband worden gebracht met het ontstaan van darmkanker. In het bijzonder de stof haem, die onder andere in vlees en bloed de kenmerkende rode kleur veroorzaakt, kan een schadelijke uitwerking in de darmen hebben. Dat staat allemaal in een rapport dat onderzoekers morgen publiceren.
De Britse deskundigen stellen dat de maximale hoeveelheid rood vlees per dag 70 gram zou moeten zijn. Meer is gevaarlijk. Een gemiddelde steak weegt echter al gauw 140 gram. Het World Cancer Research Fund zegt zelfs dat het eten van alle soorten 'bewerkt' vlees zoveel mogelijk geminderd moet worden. Hieronder verstaat men vooral vlees dat bereid is door middel van roken, drogen of zouten. Vers vlees zou minder kwaad kunnen. Door het limiteren van de hoeveelheden vlees kunnen per jaar 3400 gevallen van darmkanker vermeden worden, in Groot-Brittanië alleen.

Bron(nen):   The Independent