Mogelijke link tussen erectiestoornis en mobieltje

Mobieltjes kunnen niet alleen de sfeer verpesten - mogelijk ook de erectie. Dit blijkt althans uit een klein onderzoek onder 30 mannen. Groep A bestond uit 20 mannen die erectieproblemen hadden in de 6 maanden voor het onderzoek. In groep B zaten 10 mannen zonder seksuele problemen. Alle mannen kregen vragenlijsten over hun seksuele gezondheid en eventuele erectieproblemen. Daarnaast werd gevraagd naar hun mobiele telefoongewoontes. Volgens de onderzoekers waren de verschillen tussen de groepen op het gebied van leeftijd, gewicht, lengte en rookgedrag te verwaarlozen. Ook hadden de groepen vergelijkbare testosteronniveaus en belden ze even lang met hun mobiele telefoons. Het enige grote verschil tussen de groepen zat in de hoeveelheid tijd dat ze hun telefoon in hun zak droegen of in hun handen hielden. Groep A droeg hun mobieltje significant langer in hun zak - gemiddeld 4.4 uur vergeleken bij 1.8 uur per dag in groep B. Onderzoeker Mohamad Al-Ali: "Deze kleine studie toont aan dat er een verband kan zijn tussen erectieproblemen en telefoongedrag. Mannen met erectieproblemen gebruiken hun telefoon langer dan gezonde mannen en dragen hun telefoon veel langer bij zich. Het onderzoek toont aan dat hoe lang je een mobiel bij je draagt meer invloed heeft dan het bellen zelf. Dat laatste is intensiever als het gaat elektromagnetische straling."  

Bron(nen):   Daily Mail      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Groep A droeg hun mobieltje significant langer in hun zak Tja, daar is niks tegen bestand…

 2. Karl Ruprecht Kroenen

  Bluetooth apparatus!

 3. Vogelbeest

  Is er ook gevraagd hoeveel verzadigd vet ze aten? Een dieet met relatief veel verzadigd vet (gebakken eieren met spek bijvoorbeeld), en ‘s avonds de combinatie verzadigd vet met koolhydraten (makreel met friet bijvoorbeeld) verhoogd het testosterongehalte tot ca. 200%. Relematig eten bewaren in plastic bakjes en -nog erger- in de agnetron opwarmen van eten in plastic bakjes laat enorm veel phalaten los in het bloed en die zorgen voor een onderdrukking van het testosteron en een verhoging van het oestrogeen.
  Alleen maar naar GSMs kijken geeft zeer vertekende onderzoeksresultaten. Net zo goed als men 40 jaar heeft geroepen dat zout slecht is en het inmiddels al lang niet meer aan het zout blijkt te liggen, of dat een ei helemaal niet ongezond is.

 4. Meester Proper

  Dertig mannen, dat klinkt als een zeer betrouwbaar onderzoek, Maroesja. Hou toch op met die quasi-wetenschappelijke artikelen uit de Daily Mail.

 5. Stralingsmeter

  Zullen we tot de tijd dat hier eindelijk consensus over is alvast verstandig omgaan met deze technologie en het niet enkel aan de industrie overlaten? http://www.petitie-electrosmog.nl 😉

 6. Stralingsmeter

  Goed bericht!!

Reacties niet toegestaan