4 leidende uitgangspunten van succesvolle mensen

Wat doen succesvolle mensen wat minder succesvolle mensen niet doen? En wat kan je daar van leren. Dharmesh Shah, oprichter en CEO van Hubspot, vroeg het zich af en verdiepte zich in wat andere succesvolle mensen als uitgangspunten hanteren. Hij komt tot de volgende 4:   1. De eerste zijn is minder belangrijk dat de kwaliteit: liever goed dan snel. Degene die volhoudt, die wat hij doet beter maakt heeft meer kans dan wie alles zet op de eerste zijn 2. Persoonlijk succes komt van dienstbaarheid niet van egoisme. Niemand bereikt iets van belang zonder anderen 3. De kwaliteit van je netwerk is veel belangrijker dan de omvang daarvan. 4. De echte mogelijkheden liggen op gebieden die anderen niet de moeite waard vinden. Zoek die en ga dat juist doen.

Bron(nen):   Business Insider      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    Om dit soort lijstjes te testen moet je de gevonden criteria dubbel blind laten toepassen op een grote, willekeurige groep. Als de kenmerken werkelijk onderscheidend zijn, moet je een groep mensen overhouden die aantoonbaar succesvol zijn. Als je kijkt naar de vaagheid van de vier criteria zie je direct dat dat die test eigenlijk niet uitvoerbaar is.

    Als je het toch probeert krijg je veel meer mensen in de resultaatgroep dan alleen die waarvan vaststaat dat ze succesvol zijn. Ook zullen er succesvolle mensen zijn die niet in de resultaatgroep terechtkomen. Wat betekend dat allemaal? Dat er veel verspild potentieel in de onderzochte groep zit? Of dat er meer, nog onbekende, criteria moeten zijn? Of geeft het alleen maar een indicatie van de invloed van toeval?

Reacties niet toegestaan