Misschien geen extraverte mensen naar Mars, zegt NASA

Op een lange trip, bijvoorbeeld 3 jaar, is het natuurlijk belangrijk dat de crew met elkaar door een deur kan. Als zo'n crew heen en weer naar Mars moet, helemaal. NASA wilde weten wat psychologen ervan vinden en liet een onderzoek doen. Daaruit blijkt dat extraverte mensen misschien niet de fijnste collega's zijn voor introverte mensen. Extraverte mensen kletsen veel, zijn sociaal ingesteld, assertief en energiek. Gezellig, maar als het als opdringerig wordt ervaren is dat een probleem. "Het gaat hier wel om een heel klein schip waar mensen in extreme isolatie leven," aldus Suzanne Bell, één van de onderzoekers van de DePaul universiteit in Chicago. "Extraverte mensen kunnen het dan moeilijk hebben." Als er steeds iemand wil praten terwijl de rest minder sociaal is "kan dat best irritant worden." Bell stelt dat extraverte mensen handig zijn om in je team te hebben omdat ze hun mening geven en door hun contacten goed op het vizier hebben wie welke vaardigheid onder de knie heeft. Maar nadelen zijn er ook: tijdens de langdurige isolatie van een team werd een extraverte collega buitengesloten door de anderen die introverter waren. "Ze vonden hem te brutaal en hij praatte teveel." Daarbij zou het voor extraverte mensen moeilijker zijn om zich aan de omgeving aan te passen omdat er weinig activiteiten zijn en weinig sociale interactie. Betekent dit dat NASA extraverte mensen uitsluit van monotone missies naar Mars? Vooralsnog niet. Eerst wil NASA nog meer onderzoek doen, ook naar de mogelijkheid om mensen op deze nadelen te trainen. Een team met alleen introverte mensen is de oplossing niet. "We zoeken de juiste balans."

Bron(nen):   Live Science      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Gelukkig zijn de extraverte mensen juist de types die nodig zijn voor dat andere Marsproject: Mars One (http://www.mars-one.com/). Een TV show met alleen maar introverte mensen gaat namelijk niet spannend worden. Dus er is nog hoop voor de extraverten die die kant op willen (ok, en niet meer terug.)

  • harrr

   Het blijft fascinerend om te zien dat er astronomische geldbedragen vrijgemaakt worden om een real shit tv show op te nemen op een andere planeet terwijl er op deze planeet mensen sterven van de honger………

   (in antwoord op André Somers)
   • kletsmajoor

    ‘Put your money where your mouth is’ zeggen de Engelsen dan.

    (in antwoord op harrr)
    • harrr

     Niet dat ik het heel slecht heb, integendeel, maar ik vrees dat mijn maximaal mogelijke bijdrage het probleem niet gaat oplossen, De miljarden van dit project wel.

     (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Veel geld naar problemen gooien geeft geen enkele garantie dat het wat oplost. Dat is voor het honger en armoede probleem maar al te waar gebleken helaas.

      (in antwoord op harrr)
     • Zonnestraaltje

      conclusie: laat maar rotten

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Zo pessimistisch ben ik nou ook weer niet, maar er bestaat geen gemakkelijke methode om de welvaart van westerse landen via geldoverdracht ‘even’ naar arme landen te transplanteeren. Wij hebben er ook eeuwen over gedaan om onze welvaart met bijbehorend stabiel politiek systeem op te bouwen. Een eerste vereiste lijkt mij dat de bevolking en politici in arme landen zich verantwoordelijk voelen voor hun gezamenlijk belang ipv alleen eigenbelang voorop te zetten.

      (in antwoord op Zonnestraaltje)
 2. AT

  Wederom (ik heb het wel eens eerder hier geschreven) wil ik even het misverstand de wereld uithelpen dat extraverte mensen socialer en energieker zijn dan introverte mensen. Het gaat niet zozeer over de mate van sociaal gedrag, maar over de maniér. Extraverte mensen zijn sociaal in grotere groepen maar vaak in een minder persoonlijke sfeer, introverte mensen zijn even sociaal, maar meer gericht op de persoon.

  Introverte mensen kanaliseren hun energie meer op één doel, terwijl extraverte mensen hun energie verdelen. Daarom ogen ze naar buiten toe energieker, maar het is puur een verschil in focus van de energie. Introverte mensen zijn door hun focus vaak beter om heel gericht een situatie op te lossen of een gesprek te voeren, terwijl extraverte mensen makkelijker met wisselende situaties of contacten om kunnen gaan.

Reacties niet toegestaan