Ground Control to Major Tom

Het wordt tijd dat we de Aarde vaarwel moeten gaan zeggen. Door onze zelfzuchtige en agressieve genen zullen we onze planeet met z’n allen de das om doen.
Uitspraken van de beroemde Britse natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking naar aanleiding van een nieuwe serie op Discovery, 'Brave New World with Stephen Hawking'. De 5-delige serie gaat over nieuwe technologieën die mogelijk de 21ste eeuw enorm zullen beïnvloeden.

"Onze bevolking en ons gebruik van de eindige hulpmiddelen op de planeet Aarde groeien exponentieel, net als ons technisch vermogen om onze omgeving te veranderen voor goede of slechte doeleinden. Het wordt moeilijk om in de komende honderd jaar een ramp te voorkomen, laat staan in de komende duizend of miljoen jaar. Onze enige kans om op lange termijn te overleven is om niet te blijven hangen op de planeet Aarde, maar ons te verspreiden in de ruimte", aldus Hawking.
Volgens hem worden bemande ruimtevluchten de toekomst. Hij vindt dat onderzoek naar de mogelijkheden om de ruimte te koloniseren alleen maar aangemoedigd moet worden.

Bron(nen):   De Morgen