Kledingkeuze reflecteert je humeur

Wetenschap
dinsdag, 01 mei 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Sommige mensen trekken ’s morgens maar gewoon wat aan en denken er eigenlijk niet bij na. Andere spenderen de nodige tijd om te beslissen wat ze gaan dragen. Uit onderzoek blijkt nu dat wat je uiteindelijk kiest voor een deel bepaald wordt door je humeur op dat moment. Zo blijkt dat mensen die zich niet zo goed voelen in de meeste gevallen kiezen voor een jeans.
Uit de cijfers bleek dat slechts 1/3 van de onderzochte dames ervoor koos om een jeans aan te trekken wanneer ze zich goed voelen. Ook zullen mensen die zich somber voelen sneller kiezen voor het dragen van een sweater of een ander eenvoudig aan te trekken kledingstuk. Over het algemeen zullen mensen die zich niet goed voelen dus geen kleding aandoen die hen goed staat.
Hun favoriete kledingstuk komt pas uit de kast indien ze zich goed voelen. Gelukkig is je humeur ook te beïnvloeden op de tegenovergestelde manier. Door iets vrolijks aan te trekken verandert je humeur, dit kan je bijvoorbeeld doen door een hoed te dragen. Het meeste effect heeft echter het kiezen van een ander paar schoenen.
Bron(nen): Knack