Het einde van geklungel met vloeistoffen op het vliegveld lijkt in zicht

Het ritueel van miniflesjes wijn, parfum en water in een doorzichtig 'zipzakje' stoppen om zo de security check op het vliegveld door te komen is bij een ieder wel bekend. Deze regels bestaan omdat een standaard X-ray scanner geen onderscheid kan maken tussen normale vloeistoffen en explosieven. Nu is er een nieuwe scanner uitgevonden die een dergelijk onderscheid wel kan maken. Deze Insight100 heeft de grootte van een magnetron en kan via een bepaalde laser nagaan welke vloeistoffen 'goed' en welke 'fout' zijn . De laser wordt op de vloeistof gericht en een camera registreert hoe de moleculen van de vloeistof reageren op de straling. Door het verschil in reactie tussen 'verboden' en 'normale' vloeistoffen kan de scanner dit onderscheid maken. De Insight100 zal eerst nog verder getest moeten worden voor hij ingevoerd wordt en we onze fles shampoo weer gewoon in de tas kunnen houden.

Bron(nen):   Discover Magazine      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. grasspriet

    Ben ik de enige die zo moe wordt van deze gekte en de geboden schijnveiligheid?
    Iedereen weet toch zo langzaamaan wel dat we worden bespeeld als een stel violen. De grootste terroristen hebben een witte boord en de gewone man mag zich uitkleden dan wel met kankerverwekkende stralen laten doorstralen, alles in plastic zakjes inpakken of helemaal niet meenemen en zich te pas of te onpas laten betasten.

    Sjongejonge. Wie gelooft dit allemaal nog?

  2. Edward_II

    Ik hoop dat dat apparaat niet al te snel in gebruik kan worden genomen, want dan moeten de machtswellustelingen weer iets nieuws verzinnen om ons bang mee te maken en te houden.

Reacties niet toegestaan