Amerikaans kankerinstituut: ‘Cannabis doodt kankercellen’

'We stimuleren de tabaksteelt, een plant die kanker kan veroorzaken en aan de andere kant negeren we de medische eigenschappen van een plant die kankerpatiënten kan helpen', aldus Indiase oncologen die cannabis graag willen legaliseren om in te zetten tegen kanker. In Amerika is pasgeleden al een pagina toegevoegd aan de officiële website met adviezen over de ziekte. Het Nationaal Cancer Institute adviseert nu dat 'cannabinoïden nuttig kunnen zijn bij de behandeling van de neveneffecten van kanker en van de kankerbehandeling'. Je kunt het roken, onder de tong spuiten en aan thee of gebak toevoegen. Het gaat om de niet-psychotrope bestanddelen van de wietplant. Volgens het instituut hebben cannabinoïden een ontstekingsremmende werking, blokkeren ze de groei van kankercellen en verhinderen ze de groei van bloedvaten naar tumoren. Daarnaast hebben ze een antivirale werking en verzachten ze spierspasmen die door multiple sclerose worden veroorzaakt. Bovendien blijkt uit recent onderzoek dat het roken van wiet tijdens de tienerjaren geen depressies, astma of longkanker veroorzaakt. In de VS zijn momenteel twee medicijnen beschikbaar die door de overheid zijn goedgekeurd en die cannabinoïden bevatten. Kortom, wat in het alternatieve circuit al geruime tijd werd beweerd, geldt nu ook voor de reguliere gezondheidszorg. Alleen nog niet overal; het Britse instituut voor kankeronderzoek bijvoorbeeld nuanceert de nieuwe opvatting. 'Er is nog geen degelijk bewijs uit klinische proeven dat cannabinoïden veilig en doeltreffend kankerpatiënten kunnen behandelen. We weten ook nog helemaal niet voor welke types kanker ze werkzaam kunnen zijn of in welke doseringen'. En in India moeten de oncologen ook nog even wachten.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  >>> ‘We stimuleren de tabaksteelt, een plant die kanker kan veroorzaken en aan de andere kant negeren we de medische eigenschappen van een plant die kankerpatiënten kan helpen’, <<<<

  Ja duh.. aan tabak kan je flink poen verdienen , en aan de medicatie chemo etc wegens de gevolgen nog veeeel meer !!!' En met beetje mazzel vallen ze dan om net voordat ze aan aow/pensioen toe zijn. Hoge opbrengst, weinig kosten. 100% Win-Win situatie! .

  De enige reden waarom cannabis in het verdomhoekje zit als medicijn is omdat iedereen het in principe in zn tuintje kan verbouwen en bigpharma er niets aan kan verdienen. Je kan een, sinds mensenheugenis bestaande, plant immers niet patenteren.
  Een chronische patient die van dure medicijnen afhankelijk is is veel lucratiever.

  • Fritzy von Popsicle

   Dat zal idd., de hoofdoorzaak zijn, maar synthetisch is het ook te maken hoor, wordt wel ongeveer 500x zo sterk….en niet de geur en de smaak! En beter te doseren….

   (in antwoord op harrr)
  • Penthane

   Wel eens van Monsanto gehoord? Of van Syngenta? Je ‘leent’ een genetisch gemodificeerd zaadje van een universiteit, koopt wat mensen om en je vraagt patent aan op ‘jouw’ zaadje. En dat krijg je dan gewoon!

   (in antwoord op harrr)
 2. Haagse Lente

  Meer wetenschappelijke uitleg; http://cannabisoil.capetown/the-science/

Reacties niet toegestaan