10 gezonde gewoonten voor het slapen gaan

Het goede voornemen om voortaan gezonder te leven? Gezonde mensen weten dat voldoende slaap een essentieel onderdeel is van hun routine. Probeer daarom eens onderstaande tips om ervoor te zorgen dat je een goede nachtrust hebt en klaar bent om een nieuwe dag fris te beginnen.
 1. Douchen Douchen heeft een positief effect op het reguleren van de lichaamstemperatuur en zorgt ervoor dat je lichaam in een ontspannen modus het bed in gaat.
 2. Mediteren Probeer je geest te kalmeren met een beetje meditatie. Hier zitten verschillende gezondheidsvoordelen aan, waaronder een betere nachtrust.
 3. Dagboek bijhouden Onderzoek toont aan dat je je gedachten kan verzetten door ze op te schrijven in een dagboek. Zo hoef je niet de hele nacht te piekeren over je problemen.
 4. Water drinken Water werkt een stuk beter dan alcohol voor het slapen gaan. Alcohol zorgt er misschien wel voor dat je sneller in slaap valt, maar uit onderzoek blijkt dat het je slaapritme juist verstoort. Probeer daarom eens een glas water, je staat gegarandeerd gehydrateerd en fris weer op.
 5. Tanden poetsen Uiteraard hoort je tanden poetsen, ook bij een gezond ritme voor het slapengaan. Naast een gezond gebit voorkom je zo ook een slechte adem.
 6. Sporten Jezelf in het zweet werken is ook een prima manier om beter te slapen. Daarnaast is sporten op zich zelf al heel goed voor de gezondheid en het humeur.
 7. Geen elektrische apparaten Beeldschermen moet je eigenlijk helemaal verbannen uit de slaapkamer. Het blauwe licht van smartphones, laptops en tv’s verstoort de nachtrust aanzienlijk. Zelfs een paar minuten op Facebook scrollen is voldoende om je uit je slaap te halen.
 8. Verstandig eten Veel mensen zeggen dat je helemaal niet moet eten voor het slapen, maar het gaat er allemaal om wat je eet voor het slapen gaan. Sommige voedingsmiddelen kunnen je bloedsuiker juist reguleren en zorgen ervoor dat je beter kan slapen. Probeer bijvoorbeeld eens een kiwi of een banaan voor je naar bed gaat.
 9. Vind de juiste plek voor je huisdier Volgens sommige onderzoekers verstoren huisdieren in bed het slaapritme, vooral bij mensen die snel wakker worden. Andere onderzoeken tonen juist aan dat samen met huisdieren voor een betere nachtrust zorgt. Zorg ervoor dat je in bed altijd onverstoord kan slapen.
 10. Ga op tijd naar bed Het wordt aangeraden om tussen de zeven en negen uur per nacht te slapen. Probeer daarom op tijd naar bed te gaan, zodat je zeker aan die zeven uur per nacht gaat komen. Je zal jezelf ’s morgens dankbaar zijn.

Bron(nen):   Hufftington Post      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Wist je dat water nat was Gilles ?
  Gelukkig staat hier het woord verassend nergens

Reacties niet toegestaan