11 psychologische trucs om te zorgen dat mensen doen wat je wilt

Als je afspreekt in een openbare ruimte krijg je minder tegenspraak, dan wanneer je afspreekt op je kantoor, als je tegenspraak verwacht moet je snel spreken. En 9 andere suggesties om je zin te krijgen. 

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Koos

  En nu nog een keer in het Nederlands!

 2. Burgermans

  Ans, je had op zijn minst de moeite kunnen doen om dit stukje te vertalen.

 3. vanhetgoor

  Wat een domme dingen zijn dit. Het zou zo in ‘Het Beste’ geplaatst kunnen worden (Readers Digest zoals dat in Amerika heet) Alle genoemde zaken kloppen niet en daar zijn tal van redenen om te noemen. Snel praten zorgt er voor dat anderen gedeelten niet in zich opnemen, maar dan krijg je niet automatisch je zin, je bent niet duidelijk en dat is iets anders. Iemand boos maken of bang lukt ook niet altijd. Probeer dat maar een met een politieagent en vertel dat verhaal dan nog maar eens.

  Je zin krijgen is niet belangrijk. Gelijk hebben ook niet. Men kan niet altijd zijn zin krijgen, tenzij men Erdogan heet natuurlijk. Afspreken in een coffeeshop is ook bullshit, als dat zou werken zoude alle hash-hoofden de godganse dag hun zin krijgen, zij zouden niets meer uitvoeren, alleen nog maar hoeren neuken en nooit meer werken.

  De enige manier om je zin te krijgen is goede argumenten verzamelen en mensen met reële zaken overtuigen, op den lange duur is dat beter dan met truukjes werken. Want zodra mensen de truukjes doorzien krijg je per definitie nooit meer gelijk. Hooguit kun je een nieuwe groep mensen om je heen zoeken, en dan die mensen met jouw truukjes proberen over te halen, maar dat duurt nooit echt lang. Ooit valt iedereen met zijn truukjes door de mand, kijk maar naar alle politici van D66. Met een dom publiek houden ze het wel een paar jaar uit, maar hoe dan ook, ze gaan een keer voor de bijl.

Reacties niet toegestaan