Wetenschapper maakt in 262.000 pagina’s een belangrijk punt over de mensheid

262.000 pagina’s in 172 boeken, zo groot is het hele menselijk genoom als je het uitprint. Wetenschapper Riccardo Sabatini heeft dat als eerste in de geschiedenis werkelijk gedaan om duidelijk te maken dat alle mensen nagenoeg identiek zijn.

De 172 boeken vormen al het DNA van Craig, de vriend van Sabatini. DNA bevat vier basen, adenine (A), cytosine (C), guanine (G) en thymine (T). Het menselijk genoom bestaat uit 3 miljard van deze letters, die allemaal een onderdeel van de mens beschrijven. Zo pakt Sabatini er een bladzijde bij met daarop de letters AAG, AAT, ATA. Deze negen letters definiëren de oogkleur van Craig.

Over een andere bladzijde met daarop ATT, CTT, GATT zegt Sabatini: “Deze persoon heeft mazzel. Als er twee letters anders waren in deze volgorde had hij taaislijmziekte gehad.” Twee letters van 262.000 pagina’s maken het verschil tussen gezondheid en ziekte.

Nog opmerkelijker is hoe weinig letters zorgen voor onze individuele karakters. Van alle 172 boeken zijn er 171,5 voor alle mensen op aarde hetzelfde. Ze bevatten precies dezelfde code. Slechts een half boek is een beetje anders en maakt dat we de ene mens kunnen onderscheiden van de andere.

Bron(nen):   Tech Insider