Satellietbeelden van de stijgende zeespiegel

Onderzoekers hebben satellietbeelden van de stand van de zeespiegel gedurende 18 jaar geanalyseerd en kwamen zo tot deze kaart. De kaart laat zien dat de zeespiegel is gestegen maar dat deze stijging per regio zeer verschillend is:

Bron(nen):   BBC      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Hilarisch altijd dit soort ‘onderzoek’. Jaren geleden al zouden binnen een paar jaar de noordpool en de gletsjers gesmolten zijn (met vingertje omhoog, als we zo doorgaan). Vervolgens zouden grote delen van de wereld onder water komen te staan…

  We zijn nu jaren verder en tot ieders verrassing zijn de kappen (nog) niet gesmolten en het water staat ook nog niet tot de oksels. Sterker nog, er valt ook nergens serieuze activiteit te bespeuren dat ophoging van dijken nodig is.

  Ja we moeten zorgvuldig omgaan met onze planeet, maar door het zaaien van angst is er niemand meer die weet hoe wij er echt voor staan. Milieu is big business geworden….

  Is er overigens iemand die zich nog gek laat maken?? Eerst was er de Communist waar we bang voor moesten zijn, toen was het de Terrorist, het klimaat, financiele crisis, banken crisis, landen crisis…… Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik heb geen angst meer over voor de verhalen van politici die toch niet handelen in uw en mijn belang.

  • bebeben

   Het is nog steeds mogelijk dat de Noordpool tussen nu en 2040 in het zomerseizoen volledig ijsvrij wordt. Dit jaar nog werd een laagterecord aan ijsmassa gemeten. Er zijn ook (vrijwel?) geen kenners die beweren dat ijsvrijheid in de zomer absoluut onmogelijk is. Interessanter is de vraag hoe deze zomerse ijsvrijheid het klimaat beïnvloedt. Daarover zijn de kenners het niet eens. De een komt met doemscenario’s, de ander denkt dat het wel los zal lopen en weer een ander neemt een middenpositie in.

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
 2. Marcel Kouwenberg

  Vraag mijn eigen af hoe dat gemeten wordt,zie je het voor je,de zee is gemiddeld 3mm gestegen.Staan ze dan met een meet lat aan de kust te meten!!,ja vandaag 1mm gisteren 5mm,gemiddeld 3mm,eureka!!!!.

Reacties niet toegestaan