De enige 3 redenen waarom je elke dag weer naar je werk gaat

Emoties zijn een belangrijker drijfveer om te gaan werken dan geld. Dit komt onder andere uit onderzoeken van Edward Deci en psychologen Teresa Amabile en Steven Kramer. De drie ware redenen waarom we elke dag weer aan het werk gaan: 1. Autonomie. Ons verlangen om ons eigen leven te kunnen organiseren 2. Leren. Onze drijfveer om beter te worden in onze vaardigheden 3. Levensdoel. Het gevoel dat we met onze werkzaamheden een verschil kunnen maken in de wereld

Bron(nen):   Businessinsider  Buffer    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FloatingSoulPeter

  Allemaal allang achterhaald. Ik heb die 3 illusies allang niet meer. De meeste mensen worden nog slechter behandeld dan dieren. Er wordt gewoon een worst voor gehouden en als je het niet doet dan heb je pech gehad en ga je maar dood.

  Het doel van het leven is om mekaar het leven zo zuur mogelijk te maken en wie daar het beste in is is er nog enorm trots op ook.
  En nodigt iedereen uit om hem/haar te verslaan.

  Wat wil je in een wereld vol psychopaten, heten ze nu ineens ?
  Geestelijk zwaar gestoorden zijn het gewoon.
  Robots.
  Die grote leiders zijn stuk voor stuk allemaal dikators.
  Eénmaal het bloed van de medemens gedronken te hebben slaan ze helemaal door.

  • Apekool

   Wauw, dit verklaart een hoop van je andere postings. Ga eens een paar uurtjes per week tegen een bokszak slaan, dat lucht vast op.

   (in antwoord op FloatingSoulPeter)
 2. Vogelbeest

  1, 2 en 3 doen er toe. Totdat je geen salaris meer krijgt. Dan ontdek je dat reden nummer 1 doodgewoon geld is. De rekeningen betalen.

Reacties niet toegestaan