Congres van plastisch chirurgen buigt zich over pillowface

Wetenschap
maandag, 03 oktober 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Afgelopen week vond de jaarlijkse Scientific Meeting van de bond van plastisch chirurgen plaats. Bovenaan de agenda stond het belangwekkende verschijnsel van 'pillowface'. Doktoren uit de hele wereld waren bijeen om te discussiëren over het probleem waar celebs als Madonna, Kylie Minogue en Lulu aan lijden. ‘Deze look is gewoonlijk het resultaat van teveel fillers,’ zegt de president van de chirurgenbond Fazel Fatah. ‘Dit omdat oudere vrouwen, zeker als ze mager zijn, merken dat ze ingevallen wangen en wallen krijgen. Deze dingen verouderen het gezicht. Dus krijgen ze injecties meestal met collageen of hyaluronic acid. 'Hiermee wordt het jeugdige uiterlijk hersteld,’ zegt Fatah. 'Maar het probleem is dat deze patiënten zó blij met het resultaat zijn, dat ze meer en meer injecties willen. En op een gegeven moment ziet het gezicht er opgezwollen en over-stuffed uit, vandaar de term kussenkop' (ook wel chipmunk -wangzakeekhoorn -face)
Interessant hoe Fatah in één zin de schuld bij de patiënt weet te leggen en zijn eigen beroepsgroep uit de wind houdt. Het enige waar die esthetisch chirurgen schuldig aan zijn, is dat ze hun werk zó goed doen dat de patiënten té enthousiast worden.
Omdat een heel congres over pillowface misschien wat eentonig wordt, kwamen ook andere belangwekkende zaken aan bod. De wenkbrauwlift bijvoorbeeld. En dat die echt helemaal uit de mode is, aangezien het een constant verbijsterde blik veroorzaakt.
Lees verder op overgangstergirls