Met deze software kun je kijken of je knappe kinderen krijgt

Wetenschap
maandag, 07 september 2015 om 9:43
welingelichtekringen header 1
Wetenschappers hebben software ontwikkeld waarmee ouders te weten kunnen komen hoe hun kinderen er later uit zullen zien. ‘'We kunnen het toekomstige uiterlijk van kinderen met een nauwkeurigheid van 80 procent voorspellen,’' zeggen de onderzoekers. Worden je kinderen niet knap genoeg, dan kun je dus nog een andere partner gaan zoeken.
De software kan uit de foto's van de ouders afleiden hoe hun kinderen er uit zullen zien als ze ouder zijn. De technologie is een uitvinding van professor Hassan Ugail van de universiteit van Bradford. Samen met zijn collega Ali Bukar testte hij zijn methode door hem om te keren: ze namen actuele foto’s van actrice Angelina Jolie en probeerden te weten te komen hoe ze er uit zag toen ze zes was. ''De gelijkenissen waren opvallend,'' zeggen Ugail en Bukar, in de Sunday Times.
De techniek kan ook voor nuttigere doeleinden worden gebruikt, zoals het ontdekken van terroristen in een grote menigte, het opsporen van verdachten die inmiddels veel ouder zijn geworden of het vinden van lang vermiste kinderen. Een foto van een persoon wordt dan vergeleken met die van zijn ouders, waarna een beeld ontstaat van de persoon op latere leeftijd.
Bron(nen): Express.be