Psychiater: "Het wordt erger, Trump is in een psychotische toestand"

Wetenschap
donderdag, 22 augustus 2019 om 13:55
screenshot 3 1
    Psychiater dr. Lance Dodes waarschuwde in 2017 dat het nog veel erger zou worden met president Donald Trump. Hij had gelijk en de laatste dagen lijkt de psychische toestand van Trump te verslechteren. Gisteren loog hij — zelfs voor zijn doen — tegen de klippen op, en noemde hij zichzelf de 'koning van Israel' en de 'de Geroepene'.
    Dodes: "Het wordt erger, omdat hij een fundamentele behoefte heeft om almachtig en geliefd te zijn. Hij kan geen uitdagingen of rivaliteit aan en het wezen van democratie is dat er concurrentie is. We hebben meer dan één mening. Het was voorspelbaar dat verder losgeslagen zou raken als hij in een positie kwam waarin mensen hem uitdagen."
    "Woensdag werd hij tegengesproken door de pers en hoe meer ze hem uitdaagden, hoe meer hij ging razen," zegt dr Dodes. “Hij reageerde niet meer op de vragen en begon in plaats daarvan te beweren dat zijn ondervragers agenten zijn van nepnieuws. Hij zei dat 'de mensen' binnenkort failliet zouden gaan. Ze zouden sterven. Dit deed hij ook in 2016 in de campagne toen iemand hem in de rede viel. Hij wilde dat die man zou worden uitgeschakeld en in elkaar geslagen."
    Het verklaart ook waarom hij zulke nare dingen zegt over vroegere medewerkers en vertrouwelingen als Cohen, Jeff Sessions en nu Scaramuchi, denkt Dodes. “Zodra mensen niet meer nuttig voor hem zijn, houdt hij niet meer van hen. Dat is onderdeel van de wezenlijke leegte van Donald Trump. Hij heeft geen echte relaties met mensen. Misschien met zijn familie, dat weten we niet. Maar je kunt zien dat hij iedereen weggooit die niet aan zijn persoonlijke behoeften voldoet.“Trump is diepgaand anders dan normale mensen. Hij is in een psychotische toestand. Hoe meer je op hem drukt, hoe meer je ziet hoe ongeorganiseerd en leeg hij is. Hoe meer hij ook in een ongeorganiseerde woede vliegt.  Hij bleef gisteren door elkaar halen wie hij was en wat het land was. Hij zei: 'Ik heb de beste economie.' Ik, niet het land. 'Ik heb het kalifaat verslagen.' Het is niet alleen een verspreking; hij snapt het echt niet. Het draait allemaal om hem en niemand anders doet er echt toe. "