Laatste berichten

‘Snelle afname coronapatiënten goed nieuws voor reguliere zorg’

Het aantal opnames van coronapatiënten gaat "heel rap naar beneden" en dat is "fantastisch", zegt ziekenhuisbaas Ernst Kuipers. De voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) noemt de snelle afname goed nieuws voor de reguliere zorg. "Dit betekent dat je versneld allerlei programma's kunt hervatten", zegt hij, doelend op de zorg voor mensen met andere aandoeningen dan Covid-19. Hij is "opgetogen over deze ontwikkeling".

Kabinet besluit zo goed als zeker over doorgaan versoepelingen

Het ziet er naar uit dat woensdag opnieuw een aantal coronamaatregelen wordt afgeschaald. Het demissionaire kabinet had dat vorige week al besloten, maar het hield nog een pauzeknop achter de hand om de versoepelingen uit te stellen. Dat zou gebeuren als er nog te veel coronapatiënten in ziekenhuizen zouden worden opgenomen. Maar het ziet er positief uit, meldden ingewijden zondag, omdat de ingezette daling verder doorzet. Maandag rond het middaguur zal het kabinet formeel een klap geven op de verruiming.

Fortuna Sittard meldt verboden aanbod FC Emmen bij KNVB

Fortuna Sittard heeft vlak voor de laatste speelronde in de Eredivisie een aanmoedigingspremie aangeboden gekregen van FC Emmen. Dat is in strijd met de reglementen van de KNVB. Fortuna Sittard heeft de zaak daarom aangekaart bij de voetbalbond, zo bevestigen de club en de voetbalbond naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. De KNVB schakelt de aanklager betaald voetbal in, die een vooronderzoek kan instellen.