Familie maakt zich zorgen om kwakkelende Bassie

Het gaat nog steeds niet goed met Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie. De 83-jarige kindervriend mag donderdag het revalidatiecentrum verlaten waar hij verbleef na een schouderblessure, maar kampt nu ook met nierstenen. Zijn familie is dan ook behoorlijk bezorgd, zegt zijn oudste dochter Liesbeth in De Telegraaf.

Van Toor, die al jaren kwakkelt met zijn gezondheid, moet zich binnenkort weer melden in het ziekenhuis om de nierstenen te laten verwijderen. "Van de schouderbreuk is hij redelijk hersteld, maar we zijn natuurlijk niet blij met de volgende ingreep die in het verschiet ligt. Pa heeft enorm veel pijn en die nierstenen moeten er zo snel mogelijk uit", vertelt Liesbeth. "Het vervelende is dat mijn vader behoorlijk verzwakt is."

De entertainer kreeg bovenop alles ook nog een blaasontsteking die weer een nierbekkenontsteking veroorzaakte. De familie maakt zich zorgen. "Het houdt maar niet op. We maken ons best wel zorgen en vragen ons af hoe lang hij dit nog volhoudt." Wel houdt Van Toor zelf goede moed. "Toch blijft hij in alles optimistisch, ook al kan hij zichzelf niet meer alleen redden."