Jessi Combs van Mythbusters komt om bij race-ongeluk

Coureur Jessi Combs is dinsdag overleden bij een recordpoging. De 39-jarige, die in 2009 een aantal afleveringen van Mythbusters presenteerde, stierf in een woestijngebied in de Amerikaanse staat Oregon, waar ze haar eigen snelheidsrecord wilde verbreken.

Combs kreeg in 2013 de bijnaam 'snelste vrouw op vier wielen', nadat ze met een 'jet car' de hoogste snelheid op land ooit had behaald door 640 kilometer per uur te rijden. Vorig jaar verbrak ze dat record zelf, en zette het op 770 kilometer per uur.

De vriend van Combs bevestigde woensdag op Instagram dat de coureur dinsdag is overleden. Hij was aanwezig bij het ongeluk en vertelt dat het team er alles aan heeft gedaan Combs te redden.

Mythbusters-presentator Adam Savage laat op Twitter weten verdrietig te zijn over het overlijden van Combs. "Ze was een briljante bouwer, ingenieur, coureur en wetenschappromotor, en deed elke dag haar best om anderen haar goede voorbeeld te doen volgen." Kari Byron, voor wie Combs inviel bij Mythbusters tijdens een zwangerschapsverlof, noemt haar oud-collega op Twitter "een badass". Tory Belleci van Mythbusters schrijft op Instagram: "Je bent een legende Jessi en ik zal je missen."