Rob de Nijs (76) heeft Parkinson en stopt met optreden

Rob de Nijs viel drie weken geleden niet zo maar van het podium: hij heeft de ziekte van Parkinson en krijgt daarvan steeds meer last. Enkele weken geleden kreeg hij dat in het ziekenhuis van zijn neuroloog te horen Er was al een filmpje dat viral ging op internet en dat liet zien hoe de hitzanger, terwijl de hele feesttent in Naaldwijk Banger Hart met hem meezong, achterover van de bühne viel. (video)

Tegen Privé zegt De Nijs dat het redelijk met hem gaat. ,,Het is natuurlijk dramatisch nieuws. Maar we zijn er niet door platgewalst. Eerst wel, nu weer overeind gekrabbeld en het gaat weer, dat moet ook wel. We hebben ook een kind van zeven, dat zich afvraagt wat er allemaal aan de hand is. Voordat hij dat filmpje door anderen te zien zou krijgen, hebben we het hem zelf maar laten zien. Ik heb verteld dat papa last had van zijn rug, dat hij was gevallen, hier, kijk maar. Liever dat dan dat hij er door een schoolvriendje op het plein mee wordt geconfronteerd.’’

De zanger van hits als Ritme van de RegenJan Klaassen de TrompetterDag zuster UrsulaMalle BabbeBanger Hart stopt met optreden.