Eva Jinek voor het laatst op de buis als NPO-gezicht

Voor Eva Jinek is het vrijdag het einde van een tijdperk. De presentatrice is voor het laatst met haar KRO-NCRV-talkshow te zien op NPO 1. Ze stapt na vijftien jaar werken bij de publieke omroep over naar RTL.

Zoals gebruikelijk wordt ze opgevolgd door Jeroen Pauw, die vanaf maandag drie maanden lang te zien is op de late avond. Wie het stokje vervolgens in plaats van Jinek van hem overneemt, is nog niet bekend. De omroep werkt nog aan een vervangend programma.

Al jaren werd gefluisterd dat Jinek een overstap naar RTL serieus overwoog. Zelf zei de presentatrice inderdaad al haar hele loopbaan in gesprek te zijn met de commerciëlen. Vorige week was dan eindelijk de kogel door de kerk en werd bekend dat Jinek gaat verhuizen naar RTL, waar ze vanaf januari te zien is.

Late avond

Bij haar nieuwe werkgever gaat Eva, afwisselend met Beau van Erven Dorens, ook de late avond voor haar rekening nemen. RTL hoopt zo het tij te kunnen keren. Beau kampt met steeds meer teruglopende kijkersaantallen, terwijl Jinek steevast te vinden is in de lijst met best bekeken tv-programma's.

Naast een latenighttalkshow gaat Eva bij RTL ook andere programma's maken. Zo presenteert ze onder meer specials rondom de Amerikaanse verkiezingen van volgend jaar. Wat voor andere shows Eva gaat maken, wordt later onthuld.

Zelf liet de presentatrice in ieder geval weten zin te hebben in haar nieuwe avontuur. "Het is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen in je leven zijn te mooi om te laten lopen", aldus Eva. "Ik verheug me er enorm op om met zo’n enthousiast team te gaan werken en ik kijk met heel veel liefde en plezier terug op de afgelopen 15 jaar bij de NPO."