Veldhuis & Kemper hebben de mooiste songtekst

De tekst van het nummer Ravijn van muziekduo Veldhuis & Kemper is de mooiste Nederlandse songtekst. Althans, volgens de luisteraars van 100% NL. De heren wonnen nipt van de Frank Boeijen Groep en Acda en De Munnik.

Luisteraars konden hun stem uitbrengen op een shortlist van twaalf nummers, waarna een top drie werd samengesteld. Ravijn, dat verscheen in 2018, kwam als winnaar uit de bus. De zin 'Want de allermooiste bloemen groeien vlak langs het ravijn, en om die te kunnen plukken moet je durven bang te zijn' uit het liedje werd verkozen tot de mooiste uit een Nederlands liedje.

Het kreeg meer stemmen dan 'Denk niet wit, denk niet zwart, maar in de kleur van je hart' uit het nummer Zwart Wit van de Frank Boeijen Groep. Ook Acda en De Munnik kregen met 'Als je bij me weggaat, mag ik dan met je mee?' uit hun liedje Als je bij me weggaat net niet genoeg stemmen.

"Holy shit, wat geweldig zeg", reageert een verraste Remco Veldhuis. "Als je dit lijstje ziet, dan had ik nooit gedacht dat we zouden winnen. Ik ben er echt een beetje stil van."