Prins Constantijn: “Toen ik me realiseerde dat ik de zoon van de koningin was, dacht ik: mijn leven is over”

In een openhartig interview vertelt prins Constantijn ter ere van zijn vijftigste verjaardag aan RTL Nieuws hoe het is om prins te zijn, hoe hij zijn kinderen opvoedt en hoe hij zelf in het leven staat. "Ik wil mijn bevoorrechte positie zinvol gebruiken."

De prins vertelt over het moment waarop hij zich realiseerde dat hij 'de zoon van de koningin' zou worden. "Dat was echt een bom die insloeg. Toen dacht ik: mijn leven is over." Nu staat hij met zijn ene been in het Koninklijk Huis en het andere in de gewone maatschappij vertelt hij. Die bevoorrechte positie moet je zinvol gebruiken, vindt de prins.

"Ik voelde een hele grote verantwoordelijkheid, maar haalde er ook heel veel plezier uit om daar iets mee te doen. Om een waardevolle bijdrage te leveren aan Nederland, aan de medemens, maar ook aan mijn eigen familie. Dat is een beetje hoe ik in de wereld sta."

Over de dood van prins Friso zegt Constantijn: "Soms kan je zo over iemand praten, en het volgende moment lukt het totaal niet. De emoties zijn lastig. Friso is nu overal. Als iemand verdwijnt dan blijven alle positieve herinneringen over, en je herinnert je die persoon in zijn beste vorm."

Het doet hem denken aan het overlijden van zijn vader. "Toen mijn vader overleed herinnerde ik hem niet meer als een zieke man, maar als een energieke vader die af en toe best wel lastig was."

De RTL Nieuws Special 'Constantijn, meer dan een prins' wordt op zondag 13 oktober om 22:30 uur uitgezonden op RTL4. Vanaf diezelfde dag is hij ook te zien op Videoland.

Bron(nen):   RTL Nieuws