Zweden willen af van hun van seksgedoe beschuldigde koning

De Zweedse koning Carl Gustaf XVI is niet populair bij zijn eigen volk. Een meerderheid van de Zweden wil dat de koning opstapt en dat kroonprinses Victoria hem opvolgt. Uit een peiling van het Zweedse blad Aftonbladet blijkt dat zestig procent van de ondervraagden een troonwissel wil. Slechts één op de drie ondervraagden wil dat de koning tot zijn dood blijft. Dit jaar viert Carl Gustaf zijn 40ste troonjubileum. Het Zweedse vertrouwen in het koningshuis is er nog wel. Ruim zeventig procent van de Zweedse bevolking wil de monarchie behouden. De populariteit van de koning kreeg in 2011 een voltreffer toen gedetailleerde verhalen naar buiten kwamen over de talrijke seksaffaires waaraan hij zich te buiten zou gaan. Er verscheen een boek waarin de seksescapades van de Zweeds koning uitvoerig uit de doeken worden gedaan, zoals het afhuren van een luxe suite tijdens een bezoek aan de VS, zodat zijne koninklijke hoogheid het er ruimschoots van kon nemen. In eigen land bezocht hij regelmatig een striptease club. Er waren details, er was zelfs een foto van de majesteit in een seksclub, maar uiteraard ontkende 'het hof'. Toch is de populariteit sindsdien tanende. En nu wil een ruime meerderheid van hem af.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Har Davids

  Zou het, nu blijkt dat gekroonde hoofden, in tegenstelling tot wat altijd gesteld is, echt niet beter zijn dan het gepeupel, niet verstandiger zijn om de monarchie maar ineens af te schaffen? Ook in Nederland houden we onszelf voor de gek door dit achterhaalde instituut in stand te houden, zie WA met zijn Argentijnse schoonvader met vlekjes, om nog maar te zwijgen over Bernard, zijn opa.

  • marianne martens

   inderdaad, het koninklijk Goud is helemaal niet anders dan wij, het gepeupel, lusten, lasten ( ze hebben ook zorgen, daar zijn ze “mensch”.voor ).
   Beatrix is een goede hardwerkende werknemer, die net zoals vele moeders heel veel meer doet dan zichtbaar is. Beschermen tegen de PVV, heeft ze, als de enige in het toenmalige politieke ” pukkel” land, zeer statig gedaan. U heeft gelijk zo,n instituut behoort na Beatrix te worden opgeheven en het geld zou dan moeten gaan naar die ” menschen”, de Kunsten, de Wetenschap,Zieken, groepen, die dit het hardst nodig hebben. Trouwens waar woont lachebekje schoonvader Z. eigenlijk ?.Zal die ook net zoals veel w.s.oorlogsmisdadigers van de hei, met een vliegtuig worden geplukt?

   (in antwoord op Har Davids)

Reacties niet toegestaan