Rossana Kluivert: ‘wat fout ging deden anderen’

Rossana Kluivert heeft niks fout gedaan, mag zij 2 pagina's breed uitleggen in De Telegraaf. Het programma Opgelicht?! legde haar stichting voor zwerfhonden op Curaçao onder de loep en twijfelt ernstig aan de bestemming van het gedoneerde geld. Ze wilde eerst niet reageren, maar krijgt nu alle ruimte. Toch komt ze er niet helemaal uit, met haar bewering dat er niks aan de hand is. Er is wel geld weg, maar dat ligt aan anderen.

„Natuurlijk heb ik fouten gemaakt, ik ben de eerste om dat toe te geven. We werken, ver van huis, met vrijwilligers. Dan gaat er natuurlijk wel eens wat mis. We kregen te maken met een bouwstop, in het begin heb ik ook de verkeerde mensen vertrouwd. Laat nou uitgerekend deze vrouw  een podium krijgen bij Opgelicht. Als er iemand onderzocht had moeten worden, is het deze Mirjam Seppenwoolde. Zij bestookt sinds die breuk de media met het verhaal dat onze foundation malafide is. Mijn advocaat heeft AVROTROS gewezen op het dubieuze verleden van deze mevrouw. Daar wordt op tv met geen woord over gerept. Maar dat wil niet zeggen dat ik fraudeer en geld wegpak."

Maar ze gaat door: „Ik kán niet anders dan doorgaan met hondjes redden. Ik heb de verantwoordelijkheid over het asiel. Die laat ik niet stikken. Het belangrijkste is dat er juridische stappen worden ondernomen. Opgelicht moet rectificeren."

Bron(nen):   De Telegraaf