Na tien jaar maakt Victoria Beckham nog steeds verlies. Man moet gaten vullen

Tien jaar bestaat het modemerk van Victoria Beckham nu. En geen enkel jaar was winstgevend. Het bedrijf van de voormalige Spicegirl maakt 60.000 euro verlies. Per dag. Haar rijke man, voetballer David Beckham, legt nu 35 miljoen euro bij om het merk overeind te houden.

Victoria mag Lady Gaga, Meghan Markle en Jennifer Lopez tot haar klanten rekenen. Ze heeft meer dan 400 winkels in 50 landen en hoofdkantoren in New York en Londen. Toch is het verlies van de onderneming opgelopen tot 72 miljoen euro. Het afgelopen jaar was het meest beroerde sinds de oprichting, blijkt uit openbare financiële documenten. De omzet daalde met 16 procent.

Toch blijft Beckham positief. "Als ik wil dat dit merk er over 10, 20, 30 en 40 jaar nog steeds is, dan moet ik break-even draaien of winstgevend worden. We zijn op de goede weg om dat te bereiken, maar het zal nog niet binnenkort zijn,” vertelt ze aan The Financial Times.

Victoria geeft toe dat ze fouten heeft gemaakt. “We hadden niemand die onze leveranciers en fabrieken kon uitdagen”, zei ze. “Ik denk dus dat ik, in het begin, onbewust teveel betaalde. Ik denk niet dat iemand misbruik maakte, ik denk alleen dat mijn mensen niet wisten dat ze af konden dingen.”   

De Beckhams zitten er overigens nog altijd warmpjes bij. Het bedrijf van Victoria wordt gewaardeerd op 171 miljoen euro. David draait een omzet van 360 miljoen.