Talkshow Op1 trekt iets meer kijkers dan Jinek

De eerste slag om de talkshowkijker is maandag in het voordeel van NPO 1 uitgevallen. De eerste aflevering van Op1 trok met 1,09 miljoen kijkers ruim 100.000 mensen meer dan RTL-concurrent Jinek, die met 999.000 kijkers genoegen moest nemen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Op1 zit met 1 miljoen kijkers voorlopig op hetzelfde niveau als voorgangers Pauw en Jinek.

Voor Eva Jinek was het maandag haar tweede aflevering voor haar nieuwe werkgever. Vrijdag ging ze voortvarend van start met ruim 1,7 miljoen kijkers, wat voor de presentatrice een persoonlijk kijkcijferrecord betekende. De talkshow profiteerde toen van de goede 'lead-in' met The Voice of Holland en het feit dat er nog geen concurrentie was. Het is voor het eerst dat NPO 1 en RTL 4 hun talkshows gelijktijdig uitzenden.

Op1 vult het gat dat is ontstaan na het einde van de talkshows van Eva Jinek en Jeroen Pauw. De talkshow trapte maandag af met Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra als eerste presentatiekoppel voor BNNVARA. De komende dagen nemen steeds andere duo's de presentatie voor hun rekening. Ze hebben allemaal hun vaste dag.