Youp van ‘t Hek vreest de dood: ‘Ik ben een oude man’

Youp van 't Hek wordt steeds ouder en denkt daardoor vaker na over het leven en de dood. 'Ik voel me lichamelijk nog steeds goed, houd een voorstelling makkelijk vol en vergeet nooit wat. Maar de spiegel in de kleedkamer liegt niet. Ik word volgend jaar 60, een oude man', zegt Youp tegen het AD. 'Ook bij mij wordt de tijd die me nog rest tot de dood korter. Ik denk veel na over wat ik met de rest van mijn leven wil. 'Ik heb collega's te lang door zien gaan. Ze haalden hun niveau niet meer of staan nu voor halfvolle zalen. Ik misgun hen hun spelplezier niet, maar ik ben voor die tijd weg. Ik vrees niet voor lege zalen, maar moet wel kwaliteit blijven leveren. Ik laat me niet leiden door recensies of kritiek. Als ik aan zalen merk dat het afloopt, stop ik meteen.' 'Ik moet op een dag gewoon mooi omvallen. Maar nu nog niet graag!', zegt Youp. 'Mijn broer Carol stapte zijn bed in voor een tukje en werd niet meer wakker. Ik teken daarvoor, maar als ik het verdriet bij zijn kinderen zie, word ik toch bang. Hij was nog maar 63. Dat is te jong. Helaas een familietrek. De Van 't Heks worden niet bijzonder oud. In die traditie zou het goed kunnen dat ik aan mijn laatste 10 of 15 jaar begonnen ben. Ik kan niet anders dan me daar bij neerleggen. Het is niet anders.'

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Bert Hilhorst

    Wat een eikel,, de man is altijd een lelijke gnoom met een grote bek geweest en nou een beetje zielig doen wat een dweil van een kerel!!!!!!!!.

  2. John JohnN

    Het gaat gewoon over Youp. Daar hoef je nou eens niks voor te doen.

  3. Jan Maarten Fernig

    Van onmachtig klein jongetje dat zijn konijn niet kon beschermen naar onmachtig verschrompeld mannetje dat zijn eigen verhaal niet meer kan dragen. Een mensenleven kan zo snel voorbij gaan.

Reacties niet toegestaan