Berezovski hing zichzelf vermoedelijk op

De Russische miljardair Boris Berezovski, die zaterdag dood werd aangetroffen in zijn woning nabij Londen, is om het leven gekomen door ophanging. Dat heeft de Britse politie laten weten op basis van onderzoek door de gerechtelijke arts.  Er werden ook geen tekenen van verzet aangetroffen voor het overlijden, aldus de politie. Daaraan voorafgaand was Berezovski's woning doorzocht door een aantal specialisten op chemisch, biologisch en nucleair gebied. Zij troffen 'niets zorgwekkends' aan. Het lijkt er dus op dat hij zichzelf heeft opgehangen omdat hij geen uitweg meer zag - hij had naar verluidt schulden - en het leven zat was. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat er geen omstandigheden waren die wezen op een gewelddadige dood. Toxicologisch onderzoek moet de komende weken uitwijzen of er externe factoren zijn geweest die bijdroegen aan Berezovski's dood. Kort voor zijn dood had Berezovski tegen een verslaggever van het Amerikaanse magazine Forbes laten weten dat het leven voor hem zijn betekenis had verloren.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. plattekleppet

  Ok, dus dan ben je miljardair en dan nog heb je schulden? Volgens mij is er gewoon een grote schoonmaak aan de gang…….

  • John JohnN

   Ik vind de suggestie van schuldenzorgen bij een bekend miljardair ook niet zo voor de hand liggend. Het komt de Britten waarschijnlijk niet goed uit om iets naars over de ploeg van Poetin te laten circuleren, het moet snel uit het nieuws.
   Reken maar dat de voormalige geheime dienst chef heel wat geniale methoden beheerst om lastpakken uit de weg te ruimen zonder zelf in de verdachtenlijst terecht te komen. Het nieuwe Rusland is een raar land dat zie je meteen als je er bent.

   (in antwoord op plattekleppet)
  • Michiel Thalen

   Nou ja kijk naar Sjoerd Kooistra. En juist voor zulke mensen is het slecht te verkroppen als ze zonder geld komen te zitten.

   (in antwoord op plattekleppet)
 2. Peter Smokers

  De KGB agent Putin heeft lange armen. Hij kan zelfs iemand in de gevangenis zelfvermoorden. 😉
  Nee Putin, ik trap hier niet in. Plegen die kritici allemaal zelfmoord ? Allemaal ? Das wel heel toevallig dan.
  En waarom nou eigenlijk ? Spreekt alleen maar meer tegen hem.
  Natuurlijk weet iedereen allang dat het een demon is.
  Dat arme mensen slaaf zijn vindt hij normaal en dat rijken geen belasting hoeven te betalen

  Ja, weet ik. De PvdA, VVD en CDA ook.
  Die hebben het belasting paradijs minimaal in stand gehouden.

Reacties niet toegestaan