Cyprus: ‘Miljoenenstrop hangt Sylvie en Rafael boven het hoofd’

Sylvie en Rafael van der Vaart hebben hun eigen ondernemingen, Rafa Sports Limited en Sylverie Productions Limited, gevestigd op Cyprus. Gezien de financiële crisis op het eiland zou de twee nu een miljoenenstrop boven het hoofd hangen. Dat meldt weekblad Privé. Het Cypriotisch belastingklimaat is gunstiger en het zou goed kunnen dat de twee sterren ook hun inkomen op een Cypriotische bank laten storten. Volgens het blad stortten ze sinds 2002 in ieder geval hun spaargeld daar. Het magazine baseert dit op afschriften die ze in bezit heeft en spreekt over een 'miljoenenstrop' en het 'verdampen' van hun geld.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Loobs

  ‘Het Cypriotische belastingklimaat is gunstiger’ – ja zo vriendelijk zou je ‘t ook kunnen omschrijven. Twee mensen die exorbitant veel geld hebben verdiend met… ja met wat eigenlijk… en het niet willen laten terugvloeien in de Nederlandse economie. Tsja. Kan het niet heel zielig vinden.

  • brabantman

   wij noemden dit vroeger kif…… echt Nederlands leedvermaak, totdat je het zelf overkomt…

   (in antwoord op Loobs)
   • John JohnN

    Ja ik zit hier ook heel erg te snikken… 🙁

    (in antwoord op brabantman)
   • Gold Forever

    Helemaal mee eens. Die twee hebben verschrikkelijk hard gewerkt voor hun centen. Als iemand ze dat misgunt dan zegt dat meer over die persoon dan over Raf en Sylvie.

    (in antwoord op brabantman)
 2. Chiu

  Er is natuurlijk niets illegaals aan om je commerciele activiteiten in een Cypriotisch bv-tje te stoppen. E.e.a. afhankelijk waar je fiscaal woont en waar je je activiteiten de facto uitvoert. Maar het is wel bijna crimineel dom om je geld dan niet op een solide bank te hebben staan. Ook Cypriotische bedrijven mogen gewoon een bankrekening bij de Deutsche of bij de Rabo hebben of bij welke buitenlandse bank dan ook. Elke bank die op je Euro of Dollar deposito meer dan 3% vergoedt is gewoon verschrikkelijk verdacht en komt daarmee automatisch in aanmerking voor de classificatie “IceSave 2.0″…..

 3. grasspriet

  Bummer!

 4. John JohnN

  Moeten we nou ff mee jammeren? Wat interesseert mij nou wie veel had en wie nu een beetje minder veel heeft? Bellen ze mij met meeleven dat mijn pensioen bruto 7,5% verlaagd en structureel 10% minder is? Nou dan.

Reacties niet toegestaan