Eva Jinek wil Pauw & Witteman worden

Nu ze haar eerste doel heeft bereikt, een wekelijkse talkshow voor een serieuze omroep, komt het volgende doel in zicht: een dagelijkse journalistieke talkshow op Nederland 1. 'Mijn ambitie? Uiteindelijk is dat een dagelijks programma op Nederland 1. Dat duurt wel even voor het zo ver is, maar we hopen dat het binnenkort lukt', zo laat ze weten aan Radio 1. Jinek lijkt op het tijdslot van Pauw & Witteman te azen. Ze wil echter niet spreken van opvolging. 'Nou, dat is altijd gevaarlijk, hè, om over een opvolger te praten. Maar het is zeker een dagelijks programma waarin opinie en debat centraal staat.' 'Ik koos voor KRO-NCRV, omdat de KRO-NCRV grote ambities heeft op het gebied van journalistieke programma’s en opinie en debat op Nederland 1 en daar gaat mijn journalistieke hart harder van kloppen. Ik wil graag samen met hen die ambities waar maken.' Ze is in haar nopjes. 'Ik heb het gisteravond gevierd, dus ik ben nu nog aan het bijkomen. Ik heb het gevierd met mijn broer, met mijn vriend, zijn vriendin en heel veel drank, moet ik toegeven.'

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  Ik wens haar veel succes,al was het maar om eens van die eeuwige vara opinie beïnvloeding af te komen.
  Bovendien krijg ik steeds meer de indruk dat ze echt iets kan.

 2. Kamikaazkop

  Pauw EN Witteman nog wel ………. toe maar, ambitieus dametje

  • AAIEEEE

   Samen kan ze die best aan. In zijn eentje is Pauw nergens. En Witteman in zijn eentje is volledig passé. Zou halverwege de show in slaap zakken.

   (in antwoord op Kamikaazkop)
   • Paulraw

    Jinek naar de linkse VARA .De vrouw die dacht dat anderhalve ton een hoger middeninkomen was…

    (in antwoord op AAIEEEE)
   • John

    Ze doet sinds enige tijd Het Oog op Radio 1 op maandagavond. Het is de enige avond dat ik niet met plezier naar dat programma luister. De presentatoren daar zijn meest ontspannen, klinken betrokken en zijn vaardige vakmensen. Jinek klinkt bekakt, afstandelijk en alsof ze van een autocue leest.

    (in antwoord op AAIEEEE)
 3. Prikker

  Dan hoeft ze alleen maar ja te knikken, altijd in te stemmen met de autoriteiten en flink af te geven op minderheden… nou nou… als dat al haar ambitie betreft…. dan is dat triest.

 4. John

  Hoog in de bol, opdringerig in ambitie, achtergebleven zelfkritiek. Past precies in de Nederlandse Publieke Omroep.

 5. zo maar iemand

  Ik moet er niet aan denken.

 6. Tooske

  Ik vind Eva meer van de gezelligheid kent geen tijd (“Ik heb er zin in”) dan de kritische ondervraging.

Reacties niet toegestaan