Justin Bieber denkt: Anne Frank zou van mij hebben gehouden

Justin Bieber deed Nederland aan om in Arnhem een concert te houden. Hij bezocht in Amsterdam het Anne Frankhuis. Op zich bijzonder dat hij zich inliet met het leven van iemand anders. Maar daar bleef het dan ook bij. In het gastenboek schreef hij: 'Truly inspiring to be able to come here. Anne was a great girl. Hopefully she would have been a belieber.' Beliebers zijn aanhangers van de grote Justin. Het museum, uiteraard blij dat een popidool als Bieber het Huis bezocht zette de tekst van Bieber op haar Facebook-pagina en een oplettende BBC-journalist zorgde dat de tekst via twitter wereldwijd verspreid werd. Twitter wist niet of het om te lachen was of om boos te worden. Bijzonder was het wel dat een 18 jarige zanger dacht dat als Anne op miraculeuze wijze de vernietigingskampen zou hebben overleefd ze zou zijn gevallen op hem en dat ze, als een echte Belieber, 'I <3 Justin' zou schrijven in haar dagboek  

Bron(nen):   Daily Beast      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ron Kersten

  Geeft weer duidelijk aan hoe verknipt deze gast is. Sorry maar ik vind het getuigen van weinig respect jegens Anne Frank….. Als hij het laatste zinnetje had weggelaten zou men tenminste nog kunnen denken dat hij snapt hoe het leven van Anne en lotgenoten moet zijn geweest, maar helaas blijkt wederom dat hij het verstand en inlevingsvermogen van een garnaal heeft.

  • KeesvdP

   Draaf je altijd zo door? Overdrijven is ook een vak. Jouw inlevingsvermogen in de bedoelingen van Justin schiet ernstig te kort (bij jou ontbreekt het volledig!!).

   (in antwoord op Ron Kersten)
 2. Piet Oud

  Hoe Amerikanen denken over WO2 is heel anders dan de mensen in Europa. Maar ik moet Justin terleurstellen . Anne Frank is dood, niet dom.

 3. RhodBerth

  Sorry, maar dat schrijft hij niet, hij schrijft alleen dat hij hoopt dat ze een fan van hem geweest zou zijn. Dat is al wat absurd, maar niet zo absurd als al die slechte vertalingen doen geloven.

 4. Har Davids

  Hij doet in ieder geval zijn uiterste best om Michael Jackson op zijn minst te evenaren in egocentrisme. Heeft hij dan niemand in zijn entourage die hem voor dit soort kinderachtige uitspattingen behoedt? De wereld draait (nog) niet om Bieber.

 5. Jorrit Schippers

  Zijn opmerking laat zien hoe wij over Anne Frank denken: als iemand bijzonders. Maar dat was niet zo: ze was een gewoon meisje met meisjesinteresses net als alle andere meisjes. Ze is toevallig bekend geworden door de ramp die de Joden is overkomen en het feit dat ze er een dagboek over heeft geschreven. Als ik zie hoeveel meisjes van haar leeftijd van Justin Bieber ‘houden’ dan heeft hij statistisch gelijk.

 6. KeesvdP

  Typisch een puberopmerking. Heel direct. Niks mis mee vind ik. Al die psychologische analyses over het ventje door ‘volwassenen’. En inderdaad statistisch gezien is de kans groot dat Anne Frank hem ook leuk zou hebben gevonden. Prima gedachte toch? Wishfull thinking misschien. Verder moet Justin oppassen dat hij niet verknipt raakt zo jong als hij is en dan al een idool op wereld niveau.

  • Ron Kersten

   Zijn aanhangers zijn weliswaar pubers, maar dit ventje zelf is al minstens 18 (maar gedraagt zich nog als een puber). Het is dus geen puberopmerking in mijn ogen.
   Statistisch gezien zou Anne een fan van hem geweest kunnen zijn, maar hij had zichzelf niet op de voorgrond moeten stellen door te wensen dat hij de grote ster is en zij “maar” een fan van hem… da’s egocentrisch en respectloos in deze context. Het past wel duidelijk bij een over het paard getild sterretje dat we over 10 jaar volledig aan lager wal geraakt in de goot terug vinden als hij zo door gaat.

   (in antwoord op KeesvdP)
   • KeesvdP

    Jouw verhaal is zoals jij het invult, niet zoals Justin het heeft geschreven. Zo kan ik ook jouw verhaal volledig uit z’n fatsoen trekken. De eigenschappen die jij hem toekent, vind ik niet terug in dat wat hij geschreven heeft. Hij zet trouwens zichzelf niet op de voorgrond, dat doen anderen voor hem. Z’n fans en diegenen die flink aan Justin verdienen. Ik hoop dat hij een ster mag blijven in goede gezondheid en niet ten onder gaat aan zijn eigen roem.

    (in antwoord op Ron Kersten)
 7. RhodBerth

  Ik heb niks met Bieber, en hij staat wmb voor de non-cultuur van nu.

  Maar alle negatieve reacties hier op WIK geven aan dat niemand zich ingevoeld heeft in Bieber zelf, en gewoon de automatische boze negatieve reactie heeft gegeven.

  Wat Justin Bieber heeft gedaan is heel simpel, hij dacht, hoe oud was Anne Frank, en toen heeft hij zich voorgesteld wat voor meisje het was. En toen kon hij niks anders dan haar vergelijken met de meiden die hij het meest tegenkomt, van die leeftijd. Z’n fans. Hij heeft zich dus ingebeeld hoe erg het zou zijn als die meiden die hij kent op hun jonge leeftijd op zo’n gruwelijke manier aan hun einde zouden komen.

  Net zoals wij zouden zeggen: “zo oud als zus x” of “zo oud als m’n nichtje”
  Door het je zo voor te stellen maak je het tastbaar.
  Ik zeg, heel goed van Bieber dat hij juist geprobeerd heeft zichzelf in te leven, en Anne Frank naar z’n eigen tijd en context te verplaatsen.

  Jammer dat hij zo naief was dat hij niet dacht aan de azijnzeiker reactie op de internets, waar een aantal mensen een patent heeft op het zo snel mogelijk zo negatief mogelijk vertalen van elke boodschap.

Reacties niet toegestaan