Katja Schuurman: “Ik kies voor geluk boven de mening van anderen”

Katja Schuurman is momenteel op televisie te zien met het programma 'Beter laat dan nooit', waarin ze met onder meer Peter Faber en Gerard Cox de bucketlist van de heren afwerkt.

Wat ze geleerd heeft van de mannen op leeftijd? "Je moet altijd nieuwsgierig blijven, nieuwe dingen willen leren. Dat houdt je jong, blij, vitaal en gelukkig. Er zijn zo veel mensen die de eerste twintig, dertig jaar van hun leven nieuwe dingen blijven doen. Daarna wordt het vaak een herhaling van zetten. Dat is zonde, en super saai eigenlijk."

Zelf was het haar grootste wens om een tweede kind te krijgen. "Ik ben het levende voorbeeld van ‘beter laat dan nooit’: zwanger worden
op je 45e is bijzonder. Het gaat me prima af, het zwanger worden en de zwangerschap zelf gaat allemaal heel natuurlijk," vertelt ze. "Behalve dus dat ik moe ben, maar dat had ik ook tijdens mijn vorige zwangerschap, tien jaar geleden."

Dat sommige mensen er wat van vinden dat ze op deze leeftijd nog een kind verwacht, daar heeft ze lak aan. "Ik heb geleerd mijn eigen koers te varen. Ik kies voor geluk boven de mening van anderen."

Bron(nen):   Viva