Mao’s kleindochter staat op de lijst van de zeer rijke Chinezen

Mao was de grondlegger van de Chinese communistische staat. En hoewel hij zelf een tamelijk liederlijk leven leefde, met veel vrouwen en rare seksuele voorkeuren, dwong hij zijn volk tot soberheid en karigheid. Het is dus navrant dat zijn kleindochter Kong Dongmei redelijk hoog staat op de Chinese variant van de Quote 500. Ze bezit samen met haar man Chen Dongsheng een half miljard euro. Hij heeft zijn geld met verschillende ondernemingen verdiend. Zij vooral aan haar grootvader. Ze heeft een bookwinkel in Beijing en een uitgeverij die beide drijven op de gedachtenis aan opa. Je kunt bij Kong Dongmei van alles kopen dat herinnert aan de erfenis van Mao. Maar zelf leeft ze dus minder volgens die erfenis. Dat blijkt ook uit het kindertal van het echtpaar. Ze hebben drie kinderen. Twee meer dan volgens de eenkind politiek geoorloofd is. Op de Chinese versie van Twitter, Weibo, is veel kritiek op het society paar dat het er goed van neemt, in weerwil van Moa's leer en de officiële regels. Maar ook in China geldt dat iedereen gelijk is, maar de rijken iets gelijker

Bron(nen):   Daily Telegraph      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Loobs

    Da’s geen nieuws, hè. Links lullen rechts vullen – Breznjev had ook een rolls royce verzameling en zijn dochter deed in diamanten.

  2. John

    Poetin was ook een communist.
    Er is geen verschil tussen kapitalisme en communisme, het is allebei dezelfde dictatuur van de have’s over de havenot’s.

Reacties niet toegestaan