Sieneke moppert op Anouk

Voormalig songfestivalkandidate Sieneke had meer verwacht van de outfit die Anouk zou dragen tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. "Het is eigenlijk te simpel", zegt de zangeres in het programma Koffietijd. Ze vertegenwoordigde Nederland in 2010 op het festival, met Ik Ben Verliefd (Sha-La-Lie). En ging daarmee roemloos ten onder "Ik hou meestal wel van subtiel, maar toen ik de eerste repetitie zag, had ik niet verwacht dat Anouk die kleding ook echt aan zou doen", aldus Sieneke.
Anouk droeg een donkere blouse en een broek tijdens haar uitvoering van Birds, nadat ze eerder al gezegd had geen jurk te dragen. Het had van Sieneke uitbundiger gemoeten, De outfit van Sieneke was destijds beduidend fleuriger, maar haar door Vader Abraham geschreven liedje leverde Nederland geen finaleplek op.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Wil Post

  Ik vond Anouk geweldig en haar kleding juist een krachtige uitstraling geven. Maar mopperen hoort natuurlijk bij ons volk, dus uiteraard heeft Sieneke kritiek.

 2. AT

  Anouk heeft lak aan die Eurovisie stijl. Dat was juist de kracht, vooral mooi zingen en een imposante verschijning zijn.

 3. erik smit

  Yes! Nog een rel om een Lied!

 4. Beela Teismar

  Sieneke en Anouk zijn toch twee verschillende werelden? Het zou mij verbazen wanneer er consensus bestaat tussen die twee.

 5. Lia

  de grootste oppermuts der Nederlanden heeft commentaar whahahaha de duscussie niet waard 🙂

 6. Cornelis Berend

  Sieneke… Oh ja, die was winnaar van de Nederlandse voorronde omdat Vader Abraham niet kon kiezen en daarom tussen zijn oren maar een dubbeltje opgooide, was het niet? Of was het nou een stuiver.

 7. iembam

  Aan de jurk van sineke lag het niet. Maar het de de eurovisie “song” festival niet de euro visie” jurk” festival. Over jurken gesproken, in het middenoosten dragen mannen ook een soort “jurk” nou die kunnen ook niet allemaal goed zingen.

 8. Loobs

  Mijn god, wat manipulatief samengevat, dit. Als je de rest van ‘t bericht leest, zie je dat Sieneke helemaal niet negatief is; “Ik had voor een kleurtje gekozen. Maar iedereen heeft een eigen kledingsmaak. Als ze daar met een baljurk had gestaan, was het niet Anouk geweest.” (…)
  “Als je haar ziet tussen al die andere landen kan je zeggen dat het nummer wegvalt, omdat het zo klein is,” riep de 21-jarige zangeres. “Maar ik vind dat goed. Jaren geleden ging het Songfestival alleen om het liedje en zij heeft dat weer teruggebracht.”

  – Niet dat deze hele Sieneke me wat kan schelen, maar ik mag toch hopen dat WIK niet met elk nieuws op deze manier omgaat…

Reacties niet toegestaan