Ockels: Ik heb nog maximaal 2 jaar te leven

De eerste Nederlandse astronaut Wubbo Ockels is ernstig ziek, meldt het AD. Hij heeft een agressieve vorm van nierkanker, die is uitgezaaid naar het longvlies. Ockels schrijft dit zelf op Twitter. Hierdoor heeft hij nog maximaal 2 jaar te leven. Ockels maakt in 1985 als eerste persoon met de Nederlandse nationaliteit een ruimtevlucht. Al keer eerder ontsnapte hij aan de dood. In 1982 kampte hij met een zware bacteriële infectie, hij vloog in 1985 door de ruimte in de Challenger net voordat het ruimteveer in 1986 tijdens een volgende vlucht crashte. Ook overleefde hij een vliegtuigongeluk. In 2005 kreeg hij een hartaanval en 3 jaar later werd een niertumor bij hem gevonden. Maar deze aanval wordt hem,  volgens Ockels zelf, fataal

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Het is erg voor mensen die het overkomt en voor hun naasten. In dit geval is het ook erg voor Nederland en alles wat Ockels vertegenwoordigt.

  Hij heeft helaas nooit het aanzien gekregen wat hij verdient.

  • Heldoppantoffels

   Oh kreeg hij nooit zijn verdiende aanzien? Ik vind dat Wubbo altijd zo verliefd overkomt, op Wubbo zelf.

   (in antwoord op Templein)
   • Templein

    Ik herken dat niet, maar dat kan deels ook aan mij liggen.

    Ik denk wel dat hij bang is voor te weinig waardering. Daarin was hij ongelooflijk eerlijk, na zijn hartstilstand. Hij zou weer zijn gaan flirten met zijn vrouw alsof hij een onzekere, jonge jongen was.

    Voor zover ik hem gevolgd heb, heeft hij pionierswerk verricht voor technieken die het milieu- en een grondstoffencrisis kunnen bezweren. En dat in een land dat met name achterloopt wat betreft duurzaam beleid.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
 2. Dutchy

  Schik wel van dit nieuws. Veel geluk in de laatste twee jaar. Hopelijk krijgt hij steeds meer aandacht voor zijn boodschap van duurzaamheid.

 3. Heldoppantoffels

  Na diverse interviews met de man gehoord te hebben, kan ik niet anders concluderen dat de ziekte heel naar is voor hem en zijn familie, maar ik zal hem niet missen omdat hij altijd zo gek op zichzelf overkomt.

 4. Dead Silence

  Als kind keek je natuurlijk zeer op tegen de verse astronaut. Gedurende mijn proces van volwassen worden, degelijke opleiding en carriere verdween het respcet en kwam Ockels over als een groene goeroe, levende van aan elkaar geknoopte subsidies, waar weinig uitkwam.
  Desalniettemin is dit vreselijk nieuws, zeker als de vooruitzichten zeg maar kort zijn in het meest gunstige geval. Zelf heb ik mijn 39e jarige zus vorig jaar t.g.v. kanker mogen uitzwaaien op reis naar het hiernamaals. Drama voor haar man en jonge kinderen mijn ouders, mezelf en omgeving. Omdat ik nu verder geen broers en zussen meer heb en gedachten door je kop spoken als het jezelf overkomt op die leeftijd, ga je aardig mentaal naar de kloten en is alles relatief. Ik wens Wubbo heel veel sterkte toe en kwaliteit van leven!!!

 5. Leonardo

  De man heeft veel bereikt en daarom een beetje arrogant. Beter dan al die verwaande nuttelozen.

Reacties niet toegestaan