Johannes Paulus II verricht postuum zijn tweede wonder

De katholieke kerk, en zeker de vorige paus, willen graag dat paus Wojtila, bekend onder de naam Johannes Paulus II, een Heilige wordt. En wie denkt dat de kerk daar zelf over gaat en  dus de gestorven paus naar welbevinden heilig kan verklaren heeft het mis. Iemand kan pas heilig worden verklaard als aan allerlei voorwaarden is voldaan. De moeilijkste voorwaarde: hij of zij moet twee wonderen hebben verricht. Dat wil zeggen dat er uit zijn of haar naam 2 dingen zijn gebeurd die niet kunnen en wetenschappelijk niet zijn te verklaren. Wojtila had al een wonder op zijn naam staan, maar nu is er een tweede wonder officieel goedgekeurd. Een doodzieke vrouw in Costa Rica bad tot de nagedachtenis van de paus. En ze genas. Volgens het Vaticaan was er geen medische verklaring voor haar genezing, zodat het wel een wonder moet zijn verricht door Johannes Paulus. Niets staat nu de heiligverklaring in de weg en de aankondiging wordt spoedig verwacht

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Wereldvreemd instituut!

 2. Leo

  Ik zou zeggen hou nog even het hoofd koel. Niet meteen aan een wonder denken.

  n = 2 is wat weinig om statistiek te bedrijven.

  Wacht met de heiligverklaring tot er een paar duizend gevallen bekend zijn. Deze dienen nog wetenschappelijk en onafhankelijk getoetst te worden. Er dient gebruik te worden gemaakt van dubbel blind testen enz. Niet te snel en overhaast handelen er is nog een lange weg te gaan.

  Voordat je het weet is er iemand ten onrechte heilig verklaard.

 3. Cornelis Berend

  Maar er zijn nog een heleboel ex-doodzieke ex-gelovigen die wél zijn overgegaan tot het hiernamaals, ondanks dat ze wanhopig hebben gebeden: tot het onbevlekt ontvangen, het kindeke Jezus, zijn vader, over water lopen (vervolgens veranderd in wijn), de paus, het Vaticaan, de locale priester…. en het mocht allemaal niet baten.

  Terwijl ze gilden van de pijn, euthanasie verboden immers, ging het licht uiteindelijk uit. En het leven na de dood? Zoals het leven voor de geboorte, ik zweer het u, op het onbevlekt ontvangen, het kindeke Jezus, zijn vader, over water lopen (vervolgens veranderd in wijn), de paus, het Vaticaan, de locale priester…. en alle kindjes waar die priesters aan hebben zitten frummelen.

Reacties niet toegestaan