‘Heleen Mees zit nog in de gevangenis op Rikers Island’

Heleen Mees, aangeklaagd wegens het stalken van haar ex-minnaar Willem Buiter, moet een borgsom van 5000 dollar betalen om uit de gevangenis te komen. Volgens de New York Daily News is ze er niet in geslaagd om dat geld bijeen te komen en zit ze daarom nog in de vrouwenvleugel van de beruchte gevangenis op Rikers Island. Seemingly flat broke and friendless, Dutch economist Heleen Mees remained locked up at Rikers Island Wednesday, unable to scrape together $5,000 bail in the cyber-stalking case against her. Overigens berichtte De Volkskrant dat Mees al eerder is vervolgd wegens stalking. Toen was haar slachtoffer een getrouwde Haagse wethouder  

Bron(nen):   NY Daily News      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. JerushaG

  Vind het nu wel een beetje zielig worden voor Heleen Mees. Oké, het is geen prettig vrouwspersoon. Had ooit een flinke discussie met haar bij WomenInc. Heb haar toen ook aangeraden om eens een goede mediacursus te volgen, omdat haar presentatie en verstaanbaarheid flut was. Dit advies gaf ik haar pas mee, nadat ze zich star en kattig opstelde ten aanzien van vrouwen die een andere mening waren toegedaan dan zij. Toen dacht ik, nou kattenkop, zing maar een toontje lager, want er mankeert nog wel meer aan je presentatie dan alleen je houding en je argumenten. Toen vermoedde ik al dat er een steekje loszat aan haar. Ik dacht, mijn hemel, met zulke zogenaamde feministen en VVD-achtige PvdA’ers heb je geen vijanden meer nodig. Wat een kenau. Zo snoeihard als ze zich opstelde naar vrouwen die parttime werken. Helemaal geen rekening houdend met dat er misschien ook mannen zijn die niet bereid zijn minder te gaan werken en meer in het huishouden te doen. (Professioneel zijn er heel veel mannelijke koks en mannelijke kleermakers, maar privé doen te veel mannen nog alsof ze nog geen ei kunnen bakken en nog geen knoop kunnen aannaaien.) Ik vind dat je niet hebt te oordelen over hoe anderen hun BV Gezin invullen. Als die vader nou ontzettend goed is en geniet van zijn baan en die moeder ontzettend goed is in en geniet van het (parttime) moeder-zijn en in het in potten en pannen roeren, laat ze dan. Zaak is dat kinderen een paar gelukkige en goede ouders hebben. Soms is de man wat beter in het zorgen, en soms de vrouw. En soms zijn ze beide gezegend met de gave zowel goed en gelukkig te zijn in hun werk als in hun ouderschap en regelneef/-tante van de BV Gezin.

  Enfin. Vond al dat Mees het feminisme een slechte naam bezorgde. Feministen werden al voor kattige kenaus aangezien en met Heleen als boegbeeld zou daar geen verandering in komen. En nadat ze het ook nog voor DSK ging opnemen, had ik het helemaal gehad met deze tante. Ze bleek ook daar weer een énorm bord voor haar kop te hebben. Zo intelligent kwam ze op mij dus helemaal nooit over. Weinig blijk van inzichtelijke vermogens, op meerdere gebieden. En alsof dat al niet genoeg was, kwam er dus nog een gebied bij. Dus een beetje een suffe juf, die Heleen. Maar wel ontzettend veel verbeelding.

  En laten we het maar niet hebben over haar gedweep met die nagelstudios. (Volgens mij vind het ze het gewoon lekker om zich door een baboe te laten bedienen. Zo kan zij zich een hele madame voelen. En daar wil ze best wat geld voor stuk slaan – waardoor deze nuffe, suffe juf nu op zwart zaad zit.)

  Maar ik gun haar deze situatie niet. Het lijkt me ook niet helemaal in verhouding. Oké, doodswensen en foto’s van dode vogeltjes sturen is wel wat morbide, en zijn kinderen moet je ook met rust laten.
  Maar die Willem Buiter lijkt me ook van geen kanten deugen. Als ik zijn vrouw was zou ik die aan de dijk zetten – maar zij zal wel weer het type zijn die vindt dat de minnares haar man verleidt heeft i.p.v. andersom.

  Dus dat Heleen nu zó openbaar aan de schandpaal wordt genageld en die Buiter vrijuit lijkt te gaan, dat is gewoon niet in verhouding.

  • Cornelis Berend

   Als ik uw redacteur was, dan zou er bij in gaan bij “Ik gun haar deze situatie niet….” en alles daarvoor weglaten.

   Of wou u nog wat anders zeggen?

   (in antwoord op JerushaG)
   • JerushaG

    En omdat u mijn redacteur niet bent, is het dan ook vrij zinloos om dit op deze wijze nog even te benadrukken.
    Daarom hier ook wat ongevraagd advies terug: Als het u niet interesseert, slaat u het gewoon lekker over. Geen stress.

    Of zat uw dwingende geldingsdrang u weer eens in de weg?

    (in antwoord op Cornelis Berend)
    • Cornelis Berend

     Ja.

     (in antwoord op JerushaG)
     • Diederdick

      Leuke reacties.

      Toch komt die Buiter er wel erg goed af. Schijnen beiden aan het mailen te zijn geslagen. Maar wat ziet zo’n vrouw in zo’n suffe, vieze vent?

      Ik heb twee dochters, ben zelf man, en ik hoop toch echt dat mijn meiden zich beter ontwikkelen dan mevrouw Mees. Zie ik ze nog liever zorgen en niets met hun opleiding doen dan dat ze obsessief achter zo’n rondn..kend, vreemdgaand sujet sjokken.

      Snap mevrouw Buiter ook niet, had die vent allang de deur uit getrapt…

      (in antwoord op Cornelis Berend)
     • RhodBerth

      Precies, ik wil wel eens zien wat die vent gemaild heeft.
      Nu is het allemaal een beetje te makkelijk.

      (in antwoord op Diederdick)
 2. Paulraw

  ”Seemingly flat broke and friendless, Dutch economist Heleen Mees remained locked up at Rikers Island Wednesday, unable to scrape together $5,000 bail in the cyber-stalking case against her.”

  Nu helpt bekakt pratend doen alsof je bij de rijke klasse hoort niet meer.
  Een roemloze slotaflevering van The sex and the City.

  • RhodBerth

   Ik vind haar sneu omdat ze kennelijk een wanhopige stalker is.

   Bekakt praten en wannabe belangrijk zijn is een uiting van menselijk falen dat bij ons allemaal in alle soorten en maten voorkomt.

   (in antwoord op Paulraw)
 3. meesan

  De borg van 5000 dollar niet kunnen ophoesten valt voor mij niet onder de door haar zo gepredikte financiële onafhankelijkheid.

 4. disqus_cDEBEY6Kl8

  Toch een domme gans

 5. Robin

  De schade die juffrouw Mees de 3e golf feministen toebrengt is enorm. En dat is een beweging die niet direct mannen de schuld gaf van alles. Helaas, ze bevestigd nu alle vooroordelen in één klap. Diep triest. Wat een briljant takkewijf!.

  • RhodBerth

   nah. het gedrag van een individu kan nooit schade brengen aan en groep.
   Pas als bepaald gedrag kenmerkend is voor een groep wordt de groep beschadigd. En dan waarschijnlijk terecht.

   (in antwoord op Robin)
 6. zo maar iemand

  Zullen we voor de afwisseling ook eens een mannelijke stalker nemen en uitpluizen? Of zijn die er niet, mannelijke stalkers?

Reacties niet toegestaan