Cisca Dresselhuys over Meesgate: ‘In het woordenboek van Heleen Mees komt relativering niet voor’

De Volkskrant online fleurt sinds een tijdje de middag op met een interview met een (min of meer) Bekende Nederlander over het nieuws. Vandaag oud-hoofdredacteur van Opzij en het geweten van het Nederlandse feminisme Cisca Dresselhuys. Onder meer over Meesgate. 'Ik vind het enorm sneu voor Heleen. Ik heb in mijn Opzij-tijd veel met haar te maken gehad. Ik ken haar redelijk goed. Ze is intelligent en voor niemand bang. Toch blijkt ze haar grenzen niet te kennen. Het was ook niet de eerste keer, las ik. Ze heeft een grensloosheid, waar ze niet mee om kan gaan. Ze kan niet leven met iemand die 'nee' zegt. 'Op het gebied van emancipatie heeft ze daar haar voordeel mee kunnen doen. Ik keek er altijd met plezier naar. Maar relativering komt niet voor in het woordenboek van Heleen. Als je het een tijd wilt volhouden in het feminisme dan moet relativering in je genen zitten. Anders brand je af. (...)Je moet af en toe ook om jezelf kunnen lachen. (...)'Trouwens, ik wil ook even de aandacht vestigen op Willem Buiter, die hier wel erg makkelijk mee wegkomt. Zo'n affaire is tussen twee mensen en we weten van Strauss Kahn en Berlusconi dat machtige mannen buitengewoon wreed met vrouwen kunnen omgaan. Mees en Buiter hebben jarenlang een relatie gehad. Het is tweerichtingsverkeer. Ook hij heeft met zijn vingers aan de toetsen gezeten. Hij is nu fijn het slachtoffer aan het spelen. Hij is een topeconoom van 63 jaar, meer horen we niet.'

Bron(nen):   De Volkskrant      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kruisnet

  Werkelijk onvoorstelbaar hoe al die feministische ‘powervrouwen’ zich laten kennen. “Hij is nu fijn slachtoffer aan het spelen”. Moet je je eens voorstellen hoe hard er gekrijst zou worden als de rollen omgedraaid waren en dit over een gestalkte vrouw werd gezegd. Hypocriet en ronduit seksistisch. Maar uitstekend dat het gelegenheidsmoralisme van o.a. Ciska Dresselhuis, Margriet vd Linden en Femke Halsema genadeloos wordt blootgelegd.

 2. Wil Post

  Ik kan me niet voorstellen dat een bankier niet duidelijk weet te maken dat hij wil stoppen met vreemd gaan. Ook kan ik me niet voorstellen dat een aantrekkelijke juriste, econome en publiciste iets doet wat een ander niet fijn vindt. Misschien is dit wel de aankondiging van een nieuwe soap over Wallstreet, het is immers crisis.

 3. knier

  Ken heel die Heleen nauwelijks maar het valt me wel op dat al haar blatende “vrienden” vooral die vriendschap met de mond belijden.Mocht ik ooit in de shit geraken,hoop ik dan m’n vrienden me wel uit de goot helpen,ipv allerlei moralistische zwets verhalen ophangen,ter meerdere eer en glorie van zichzelf en “de goede zaak”.
  Zo’n armoedzaaiers zijn zijn haar “vrienden” u ook weer niet.

  • Paulraw

   Inderdaad opmerkelijk dat haar grootverdienende carrieregenoten niet even de miezerige 5000 euro voorschieten voor een aan lager wal geraakte collega.Betaalt ze later wel weer terug toch ? In de wereld zonder sociale premiebetalingen die zij voorstond trek je jezelf toch gewoon weer uit het moeras?

   (in antwoord op knier)

Reacties niet toegestaan