‘Naaktfoto’s Robert Moszkowicz uitgelekt’

Persoonlijke informatie van Robert Moszkowicz ligt door een blunder van KPN op straat. Volgens De Telegraaf gaat het om zeer persoonlijke privégegevens die afkomstig zijn van zijn mobiele telefoon.

Hierop zouden onder meer pikante privékiekjes, contactgegevens en vertrouwelijke informatie over rechtszaken hebben gestaan. Moszkowicz zette de gegevens een maand geleden op de smartphone die hij had gekocht bij een winkel van KPN in Duivendrecht. Al snel ruilde hij het toestel daar weer om, omdat hij er niet blij mee was. "Ik heb de verkoper nog uitdrukkelijk verzocht om alle gegevens te wissen'', vertelt de jurist.

De gebruikte telefoon werd even later opnieuw door KPN verkocht, inclusief alle gegevens die daar op stonden. Volgens de nieuwe eigenaar van de telefoon staan er veel naaktfoto’s op en zeer gevoelige, zakelijke informatie. "Moszkowicz heeft een serieus probleem met de FIOD als deze informatie bekend raakt.'' Hij vertelt de krant ook dat de telefoon inmiddels in een kluis ligt bij een notaris om te voorkomen dat er mee gerommeld gaat worden.