Stevie Wonder treedt niet meer op in Florida vanwege vrijspraak

De Amerikaanse zanger Stevie Wonder zegt "nooit meer op te treden" in Florida zolang de 'stand your ground'-wet daar geldt. Dat maakte de R&B-zanger bekend tijdens een concert in Canada. De wet bepaalt dat mensen die zich bedreigd voelen dodelijk geweld mogen gebruiken. Daarmee reageert de zanger op de vrijspraak van de halfblanke buurtwacht George Zimmerman, die de Afrikaans-Amerikaanse Trayvon Martin in februari 2012 doodschoot. Zimmerman zou volgens de jury uit zelfverdediging hebben gehandeld. Behalve Florida zijn er nog zo'n 30 staten die een dergelijk principe hanteren. "Waar die wet geldt, zal ik niet optreden'', aldus Wonder.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Waar was O.J. ook alweer vrijgesproken? Treedt hij daar ook niet meer op? Of is hij selectief in zijn verontwaardiging?

  • iembam

   Je zou de moord van OJ als iets “uit de persoonlijke sfeer” kunnen noemen. de moord was een kenmerk van een maatschappelijk probleem. Daar hoort dus een actie bij “in de maatschappelijke sfeer”. Zou Stevie kunnen denken…

   lijkt mij een prima verklaring. Daarnaast is Stevie autonoom genoeg om zelf te beslissen waar hij wel of niet optreed en om welke reden. Daar hoeven wij hem niet de les voor te lezen of daar een moraliserend over te doen.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
 2. Buck Danny

  Niks mis mee als een artiest een politiek protestgeluid laat horen, maar hij benadeelt hier alleen zijn eigen fans mee.

 3. Pietje_Precies

  afijn….heel Florida slaakt een zucht van verlichting. Die overjarige bejaarde artiest dringt zich niet meer op in hun staat…..

 4. HaatSmurf

  Who cares.
  Blinde kutzwarte…

Reacties niet toegestaan