Monica Lewinsky wordt 40

Halverwege de jaren negentig was Monica Lewinsky een tijdje wereldberoemd. Nadat zij in 1995 haar bachelor in de psychologie had behaald, vond zij een stageplaats als medewerkster in het Witte Huis; daar kreeg zij een seksuele relatie met de toenmalige Democratische president Bill Clinton. Deze relatie en alles wat daaruit voortvloeide werd later wereldkundig als de "affaire-Lewinsky". De affaire bestond er niet zozeer uit dat Clinton seksuele activiteiten had ondernomen met Monica, maar dat hij daarover, ook onder ede, had gelogen. Er kwam een onderzoek en er kwamen details, zoals een befaamd jurkje van Lewinsky met daarop een presidentiële spermavlek. Het jurkje diende als bewijsmateriaal. Het was vernederend voor Clinton, en het werd het bijna politiek fataal, maar het was uiteraard ook verschrikkelijk voor het meisje dat zich had laten inpalmen door haar machtige baas en nu voor het leven was getekend. Lewinsky wordt binnenkort 40 en de laatste 18 jaar is ze nooit los geweest van 'de affaire'. Ze had verschillende bezigheden: ze maakte handtassen, was model voor een afslank-cursus en studeerde af in de psychologie aan de prestigieuze London School of Economics. Aan de ene kant mijdt ze de pers en openbaarheid, maar ze heeft die ook gebruikt. Onder meer door haar memoires te publiceren. Een bestseller. Er gaan verhalen dat er binnenkort weer een boek van haar komt, waarin ze nog gedetailleerder in zal gaan op wat zij en Bill met elkaar beleefde. Maar hoe dan ook: Clinton is al jaren vrij van het probleem-Lewinsky en is de populairste ex-president van de VS. Zij zal nooit los kunnen komen van de affaire en altijd moeten leven in de slagschaduw van de gewillige stagiaire van toen  

Bron(nen):   Time      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. disqus_cDEBEY6Kl8

  Is ze nog steeds gek op sigaren?

 2. JerushaG

  Mensen zullen er wel weer schande van spreken dat zij met “kiss and tell” geld probeert te verdienen aan haar affaire met Clinton, maar als je zó schandelijk door het slijk bent gehaald door de media – terwijl het Clinton was die zijn vrouw bedroog, én misbruik maakte van zijn macht, én van de kwetsbaarheid van een jong meisje – en mensen gesmuld hebben van die mediaverhalen en door hun dubbele moraal (“ach, die malle mannen ook” en “dé sloerie!”) een normale toekomst voor dat meisje naar de knoppen hebben geholpen, dan heb ik er alle begrip voor dat Monica diezelfde media en die obscene nieuwsgierigheid van mensen gebruikt om nog een enigszins redelijk inkomen bij elkaar te verdienen. Door haar kant van het verhaal te vertellen kan zij zichzelf ook nog enigszins rehabiliteren – voor zover dat mogelijk is naar mensen die star vasthouden aan het meten met twee maten.

 3. Gold Forever

  “…laten inpalmen”?? Omdat het een vrouw is, moet het wel zo zijn dat ze een slachtoffer is? Als het een man was overkomen dan zou er nooit geschreven zijn dat hij zich had laten inpalmen door een vrouwelijke president. Dan was de vrouw ook het slachtoffer geweest. Ze was een volwassen vrouw, was er zelf bij en was dus net als Bill Clinton verantwoordelijk voor alle schade die hieruit voortvloeide.
  Vrouwen zijn juist aggressiever dan mannen en daarom in de meeste gevallen juist de daders. Vrouwen weten dat mannen moeilijker nee zeggen en zijn vaak juist uit op het ‘scoren’ van machtige mannen. Het was haar gelukt en ze betaalde er een prijs voor. Soi.

 4. Kees Cornelder

  Jahaaa? Ennnnn? Komkommermania hier?

Reacties niet toegestaan