Adele grapt over gewichtsverlies in Saturday Night Live

Haar gewichtsverlies was een bruikbaar onderwerp voor Adele, die zaterdag de Amerikaanse comedyshow Saturday Night Live presenteerde. De zangeres, die voor het eerst sinds 2016 op televisie verscheen nadat ze flink wat kilo's is afgevallen, maakte er volop grapjes over.

"Ik weet dat ik er echt heel anders uitzie sinds jullie me voor het laatst hebben gezien", zei de 32-jarige Adele terwijl ze het podium betrad. "Maar vanwege alle Covid-beperkingen mocht ik niet veel bagage mee en kon ik maar de helft van mezelf meenemen", grapte ze. "En dit is de helft die ik heb gekozen."

Adele zei ook dat ze het heel bijzonder vond om deel uit te maken van de show die twaalf jaar geleden voor haar doorbraak in de Verenigde Staten zorgde. "Ik was de muzikale gast in 2008 toen Sarah Palin bij Tina Fey kwam," legde ze uit. "Dus waarschijnlijk stemden een paar miljoen mensen af op het programma om daar naar te kijken. En ja, de rest is geschiedenis."

Eerder gaf Adele al aan hoe spannend ze het vond dat ze deze keer de show mocht hosten. Maar het voelde voor haar nu als het juiste moment. "Want als er ooit een tijd is geweest voor ons allemaal om jezelf in het diepe te gooien en er het beste van te hopen, dan is het wel in 2020, toch?", zei ze vorige week.