Alain Delon en Brigitte Bardot staan allebei achter het Front National

Alan Delon, ooit de mannelijke Bardot genoemd, en Brigitte Bardot zijn beide aanhanger van het Front National van Marine le Pen. Delon in de Zwitserse krant Le Matin: "Al jarenlang leveren vader en dochter Le Pen een eenzame strijd. Maar ze staan niet meer alleen, ze hebben de Fransen achter zich. Dat is belangrijk en ik begrijp hen. Dat hun visie ook in Genève aansluiting vindt, is ook belangrijk. Ook daar zijn de mensen het beu". Delon verwijst naar de Zwitserse populistische partij MCG (Mouvement des Citoyens Genèvois) die in het kanton Genève opgang maakt en tegen buitenlanders is. "De opmars van MCG en van het Front National is begrijpelijjk. De mensen zijn het beu. Ze willen actie. Ze hebben een ander Frankrijk gekend onder de Gaulle en zelfs onder Mitterand. Dat begrijp ik. Partijen als het Front National en MCG zullen woorden in daden kunnen omzetten van zodra ze een solide electoraat achter zich krijgen". Van Brigitte Bardot is al langer bekend dat ze het FN steunt. De partij van Marine le Pen staat er zeer goed voor in de peilingen en zal bij de Europese verkiezingen volgend jaar vermoedelijk een klinkende overwinning behalen

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mo Meta

  Alain Delon is zelf een buitenlander. Fransman die in Zwitserland woont.

 2. Heldoppantoffels

  Tja het is zo verleidelijk om in moeilijke tijden de makkelijke keuze te maken. Het gaat alleen niets brengen, we zullen op de lange termijn de focus moeten richten op het belang van de mensheid in zijn geheel en niet op de verschillen tussen groepen.

  Verder moet crimineel gedrag natuurlijk afgestraft worden, irrelevant wat de achtergrond van een persoon is.

 3. Pietje_Precies

  Och ga maar eens in Marseille rondlopen. Of dichter bij huis, Parijs. Wel oppassen, want sommige subculturen zijn daar slecht voor je gezondheid.

Reacties niet toegestaan